Economie

FMI a ajuns în România

Delegația Fondului Monetar Internațional a ajuns la noi în țară, unde are discuții cu reprezentanții statului român.

Experții FMI vor participa la discuții cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale a României și ai altor agenții guvernamentale. Scopul este de a elabora recomandări generale care să ghideze politicile monetare, financiare şi economice pentru asigurarea stabilităţii şi evoluţiilor pozitive în economia națională.

Consultările au loc după ce ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a avertizat că dacă România nu ia măsurile fiscale necesare, ar putea ajunge la un acord cu FMI. ”Ministrul de Finanțe are o responsabilitate anume. A fost o discuție verbală. Am spus că dacă noi la nivel intern nu suntem în măsură să luăm aceste măsuri, atunci vom apela la ajutor extern, la FMI. În domeniul Finanțelor nu poți să te joci cu finanțele României. Chiar dacă sunt dur uneori, trebuie să spun adevărul”, a spus Boloș în 13 septembrie la Digi24, informează Agerpres.

Totodată, experţii instituţiei financiare internaţionale se vor întâlni cu reprezentanţi ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale, precizează sursa citată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button