Florin Cîțu, despre scumpirile excesive: Majoritatea factorilor sunt externi

Distribuie acest articol!

Premierul Florin Cîțu spune că prețurile înregistrează o creștere la nivel global, dar că rata inflației o să scadă în perioada următoare în România.

Domnule Cîțu ar fi bine să coborâți cu picioarele pe Pământ. Să uitați pentru o clipă măcar de luptele interne pentru șefia partidului și să-ți întorci privirea către români. Intră prin magazine și vezi cum au crescut prețurile… La următoarele alegeri, PNL cu dumneavoastră în frunte, nu va atinge pragul electoral, i-a scris un internaut premierului, pe pagină acestuia de Facebook.

Cîțu i-a răspuns că rata inflației o să scadă în perioada următoare.

„Creșterea prețurilor este observată la nivel global. Sunt mai mulți factori, majoritatea externi. Dar BNR ne asigură că rată de creștere a prețurilor încetinește și rata inflației o să scadă în perioada următoare. Guvernul va continuă investițiile și reforma. Doar așa vom menține ritmul de creștere a veniturilor. Am preluat o economie bolnavă după 30 de ani în care au lipsit reformele și investițiile. Am stabilizat situația și acum începem să construim. Rezultatele se văd deja dar se vor vedea și mai bine în următorii ani. Vă garantez că doar prin reformă și investiții putem să creștem nivelul de trăi pentru TOȚI românii”, a răspuns premierul.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: