Politică

Firul roșu cu Moscova! Slugi la ambasade

Legea permite oricărui politician să spună orice, și oricărui cetățean să  voteze orice politician. Dar, așa cum te bucuri de un larg oprobiu public dacă ai senzația că Diana Șoșoacă e utilă interesului public, e timpul să afli că dacă votezi cu Clotilde Armand ești fix în aceeași situație. Ambele sunt slugi la amabasadele străine. Dacă pe Clotilde Armand o găsim umblând noaptea pe la Ambasadele Franței și SUA, pe Diana Șoșoacă o găsim mai tot timpul la pișcoturi cu ambasadorii Rusiei la București.

Din 2004, România a cam tăiat firul roșu cu Moscova, dar se pare că după 35 de ani de postdecembrism Rusia și-a găsit noi sclavi la București. Diana Șoșoacă este unealta de serviciu a Moscovei la București, iar serviciile secrete românești își dau concursul în protejarea acestui personaj sulfuros.

Diana Șoșoacă nu face altceva decât să distrugă imaginea României și acum are și o rampă de lansare la Bruxelles. Circul pe care îl va face această tovarășă urlătoare în Parlamentul European va ajunge și pe ecranele din Africa și Papua Noua Guinee. Tot globul va ști ce țară bananieră este România. Cum spunea Creangă: ”Dar când mă uit în jur, prind curaj.”

Țară de proști și de secături ce se vinde pe 100 de lei din patru în patru ani. Asta suntem. Generația noastră nu e cu nimic diferită de cea a anilor 90, care vota în Duminica Orbului cu Ion Iliescu.

Cât despre Clotilde Armand, să zicem că ai plăcut-o, când a debutat. Să zicem că ți s-a părut cool pe fondul apartenenței ei la USR. Să zicem că ai trecut peste sumele uriașe încasate pe persoană fizică din bani publici pentru a supraveghea lucrările la autostrada Transilvania, mai bine spus autostrada rușinii, încă neterminată. Încălzit fiind, ai trecut și peste faza cu sacii de voturi. Dar au trecut patru ani de atunci. Tipa care ți-a plăcut atât de mult nu a făcut nimic din ce a promis, nu a îmbunătățit cu nimic viața ta, nu a înfrumusețat locul în care trăiești. Cum s-o mai votezi încă o dată?! Ești masochist politic? Se pare că unii sunt. Acum doamna umblă ca o cucuvea noaptea pe la ambasade.

În caz că ai uitat, îți amintesc și de celelalte probleme. Faptul că s-a plătit singură în afara legii de-a ajuns la Parchet. Că a cheltuit cât pentru niște garsoniere pentru niște rahaturi de containere de plastic cu cric. Iar acum, faza cu ofertele cerute unei firme care ar trebui să câștige corect dreptul de a face niște bani. Am revenit la perioada de tristă amintire din mandatele iliesciene. Atît s-a putut…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button