Știrile 60m.RO

Firma care trebuia să reabiliteze drumurile din Conacu a uitat că a câștigat contractul

Oamenii din localitatea Conacu, ce aparține de comuna Cobadin, așteaptă de ani de zile modernizarea drumului DC26, care leagă Cobadin de Conacu. În luna octombrie a anului 2022 a fost atribuit contactul privind reabilitarea drumului comunal, iar de atunci locuitorii din Conacu așteaptă cu sufletul la gură demararea lucrării. Cristian Telehoi, primarul comunei Cobadin, a declarat pentru Replica faptul că pe 24 iulie încep lucrările propriu-zise, Asfalt Dobrogea, firma care a prins contractul spunând că în 2 luni drumul va fi gata.

Primăria comunei Cobadin a atribuit, în luna octombrie a anului 2022, societății Asfalt Dobrogea, contractul privind proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul „Reabilitare drum comunal DC26 Conacu”. Valoarea totală a contractului este de 6.326.543.51 lei, fără TVA, iar firma câștigătoare a fost desemnată societatea Asfalt Dobrogea. Lucrările care fac obiectul contractului cuprind modernizarea tramei stradale în comuna Cobadin, jud. Constanta prin reabilitarea DC26 și a 4 străzi din localitatea Conacu. Lungimea totală a drumurilor reabilitate – 5.226m.

Locuitorii din Conacu așteaptă de ani de zile modernizarea drumului
În prezent, drumul care leagă Conacu de Cobadin este un drum pietruit, plin de gropi, care a dat mari bătăi de cap locuitorilor din zonă, aceștia stricându-și mașinile pe drumul comunal 26: „Lucrarea la drum va începe pe 24 iulie, este un proiect finanțat prin programul Anghel Saligny, asfaltarea unui drum comunal DC26, care are o lungime de 5.300 de metri. Săptămâna aceasta am dat ordinul de începere al lucrărilor, iar de săptămâna următoare se face organizarea de șantier pentru modernizarea drumului. Oamenii de acolo au o problemă cu drumul acela, care de ani de zile este plin de gropi, este un drum pietruit, și nu mai au răbdare. Însă, trebuie să respectăm procedurile impuse de lege și ei nu înțeleg că până nu ai toate documentele, autorizările, avizele nu putem demara nimic. De pe 24 iulie Asfalt Dobrogea își face șantier și vor aduce utilajele pentru a începe lucrarea. Din câte am înțeles de la constructor, dacă timpul permite, ar încerca să termine în 2 luni de zile. Este un drum care face legătura dintre DJ 309 și localitatea Conacu și nu este un drum cu restricții să spui că ești în localitate și este circulație foarte mare.

Singura problemă este că oamenii nu mai au răbdare. Oamenii și-au distrus mașinile, s-au stricat și microbuzele care transportă elevii, nu avem transport public, pentru că dacă nu s-a făcut modernizarea nici un transportator nu a riscat să-și bage microbuzul pe acolo că îl face țăndări. S-a plătit taxa la ISC, care este până în 50 de mii de lei, este 0,6% din valoarea investiției, investiție care se apropie undeva la 10 milioane de lei. Aceasta este taxa care se plătește către Inspectoratul de Stat în Construcții.” a declarat pentru Replica de Constanța primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi.

Date despre Asfalt Dobrogea SRL
Societatea are sediul în Constanța, fiind înființată în anul 2008. Asociați sunt Iurin Pancencu, care deține și funcția de administrator și Vasilica Comănescu, soția defunctul Grigore Comănescu, din judeţul Călăraşi, care era asociat majoritar. În anul fiscal 2022, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 83.371.721 de lei, profit în valoare de 6.464.952 de lei și datorii ce se ridică la suma de 106.274.705 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button