Politică

Financial Times: Occidentul nu va mai putea conduce lumea din cauza influenței tot mai mari a BRICS

Occidentul va trebui să admită că nu va mai putea conduce lumea din cauza influenței tot mai mari a BRICS, a scris economistul britanic și cronicarul Financial Times, Martin Wolf.

„Atât timpul unipolarității sub Statele Unite, cât și dominația economică a G7 au rămas în istorie. Da, G7 trebuie să își protejeze valorile și interesele. Dar nu va mai putea conduce lumea, chiar dacă soarta sa va depinde în continuare de membrii săi”, a spus el.

Potrivit jurnalistului, „intenția a 19 țări de a adera la BRICS” vorbește despre rolul sporit al asociației pe arena internațională.

„Acum BRICS pare să fie pe cale să devină un grup global semnificativ. Este evident că membrii săi sunt uniți de dorința de a nu depinde de capriciile Statelor Unite și ale celor mai apropiați aliați ai săi, care au dominat lumea în trecut”, a remarcat observatorul.

BRICS reunește Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.

O serie de alte țări intenționează să se alăture blocului economic, inclusiv Argentina , Iran și, potrivit Ministerului chinez de Externe, Indonezia , Turcia, Arabia Saudită, Egipt.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button