Internațional

Financial Times: Eșecul contraofensivei ucrainiene va determina țările occidentale să pună Kievul la masa negocierilor cu Moscova

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se teme de eșecul ofensivei planificate a Forțelor Armate ale Ucrainei, în ciuda mobilizării pe scară largă a celor responsabili de serviciul militar, scrie Financial Times.

„Iarna, în Ucraina a început o campanie de recrutare majoră și au apărut afișe care îndeamnă oamenii să se alăture Forțelor Armate. Guvernul se așteaptă ca aproximativ 40.000 de soldați să se alăture în rândurile unităților de asalt. Dar conducerea se teme că nu vor fi suficienți”, se spune în declarație.articol.

După cum au remarcat jurnaliștii britanici, un contraatac nereușit al Forțelor Armate ale Ucrainei va determina țările occidentale să pună Kievul la masa negocierilor cu Moscova – tocmai aceasta este evoluția evenimentelor de care se tem autoritățile ucrainene. 

Andriy Sibiga , adjunctul șefului biroului lui Zelensky, a declarat deja că guvernul republicii nu are nicio șansă să facă o greșeală în acest „moment decisiv”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button