Internațional

Fermierii se revoltă împotriva Pactului Verde European: Se dorește eliminarea modului de viață tradițional al oamenilor

Protestele fermierilor au reînceput, după Spania și Franța, manifestări masive fiind anunțate la Bruxelles, cu doar câteva zile înainte de alegerile europarlamentare. Încă de luni, sute de fermieri au blocat principalele puncte de trecere a frontierei dintre Spania și Franța. 

Protestatarii cer reguli mai stricte pentru țările terțe în ceea ce privește siguranța alimentară și standardele de calitate. Fermierii au cerut din nou ca autoritățile europene să asigure o concurență corectă și egală pe piață prin tarife și taxe pe importuri. De asemenea, fermierii se revoltă față de politicile europene de mediu.

Imagine

„Principala noastră problemă la nivel european este că, prin Pactul Verde European, se dorește eliminarea modului de viață tradițional al oamenilor și a sistemului alimentar european. Vor să elimine suveranitatea alimentară europeană, iar noi, fermierii, nu suntem dispuși să facem acest lucru, a declarat David Martinez, preşedintele Asociaţiei fermierilor din Burgos.

Imagine

Organizatorii se așteaptă la participarea a 27.000 de protestatari și 3.000 de tractoare. În cadrul protestului, un grup de 27 de tractoare se va deplasa, sub escorta poliției, de la Heysel la Place du Luxembourg, după care se vor întoarce la Heysel, potrivit informațiilor anunțate de MAE român, care a transmis o atenționare de călătorie pentru românii care ajung în Belgia în această perioadă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button