Economie

Fermierii greci vor organiza un miting la Atena săptămâna viitoare

Fermierii greci intenționează să organizeze un miting la Atena la începutul săptămânii viitoare, intensificând acțiunile după săptămâni de proteste din cauza creșterii costurilor energiei și a concurenței din străinătate, au anunțat joi sindicatele lor, scrie Reuters.

Împărtășind multe dintre aceleași nemulțumiri ca și fermierii din Franța, Belgia, Olanda, Polonia și Italia, fermierii greci s-au adunat cu tractoarele lor în toată țara în ultimele săptămâni, blocând pentru scurt timp drumurile și punctele de trecere a frontierei pentru camioanele de marfă.

Guvernul a propus marți un sprijin suplimentar pentru acest sector, inclusiv electricitate mai ieftină timp de doi ani, pe lângă prelungirea cu un an a unei reduceri de taxe pentru motorina agricolă anunțată săptămâna trecută. Premierul Kyriakos Mitsotakis a precizat că Grecia are, de asemenea, constrângeri fiscale. Însă fermierii au declarat că măsurile nu sunt suficiente, iar sindicatele lor s-au întâlnit joi în orașul central Larissa pentru a decide următoarele acțiuni.

„Am decis să organizăm un mare miting cu tractoarele și mașinile noastre la Atena, marți”, a declarat reporterilor după întâlnire Rizos Maroudas, liderul sindicatului fermierilor din Larissa.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button