Politică

Familia baronului PSD de Constanța Felix Stroe este acuzată că a mușamalizat un accident cu 5 morți

Familia baronului PSD de Constanța Felix Stroe este acuzată că a mușamalizat un accident cu 5 morți petrecut acum 2 ani și jumătate, scrie Constanța Info.

CE SUSȚINE CONSTANȚA INFO:

Suntem în data de 17 mai 2021. Un apel la 112 anunță autoritățile că un marinar a fost găsit decedat, pe mal, în zona Gura Portiței. Doar câteva zeci de minute mai târziu, al doilea marinar decedat este găsit în aceeași zonă. La scurt timp, pe plaja Vadu, e găsit al treilea marinar decedat.

Toți trei făceau parte din echipajul Pescadorului ”Sea Shark 1” care captura rapane în Marea Neagră. Alături de cei trei marinari decedați se aflau alți doi marinari, care nu au mai fost găsiți niciodată.

A fost nevoie de cinci zile pentru ca pescadorul să fie găsit pe fundul mării și adus la mal. Acest tip de navă nu are un transponder la bord, așa că poate naviga după bunul plac, fără ca autoritățile să-i poată monitoriza traseul zilnic.

Din momentul tragediei au trecut doi ani și jumătate. În toată această perioadă, autoritățile au tăcut. Nimeni nu ne-a prezentat un raport, nu știm până astăzi ce s-a întâmplat și cine se face vinovat de moartea celor cinci marinari.

Am așteptat suficient. Familiie celor decedați merită răspunsuri și ne vom asigura că le vor primi. În acest prim episod, pe care vi-l prezentăm, veți afla detalii care arată, fără putință de tăgadă, că tragedia celor cinci marinari de la bordul pescadorului Sea Shark 1 a stat sub semnul unor nereguli care ar fi trebuit sancționate de autoritățile competente, nu așezate sub semnul tăcerii. Și mai ales, că afacerea Sea Shark are conexiuni politice la vârful PSD Constanța.

Pescadoarele Sea Shark: o afacere construită la vârful PSD Constanța

Pentru a înțelege de unde pleacă afacerea care a dus la moartea a cinci oameni, trebuie să înțelegem cine sunt proprietarii pescadorului care s-a scufundat.

Oficial, pescadorul Sea Shark 1, primul dintr-o flotă de patru asemenea ambarcațiuni, aparține societății comerciale Sea Sharks SRL. Asociați, cu părți egale, în această societate, sunt Cosmin Stroe, Onțeluș Mihail-Viorel, Gherasim Marius-Felician și Buta Alin.

Cosmin Stroe nu are probabil nevoie de nicio prezentare. Este fiul președintelui PSD Constanța, Felix Stroe și este implicat în mai multe firme abonate la contracte generoase cu instituții publice.

Alin Buta este prietenul lui Cosmin Stroe din copilărie. Este omul cu ”munca” din teren și asociatul tradițional al fiului lui Felix Stroe. Cei doi au de altfel și calitatea de administrator, în firma Sea Sharks SRL.

Onțeluș Mihail-Viorel este om de afaceri, implicat și el în sute de contracte cu instituțiile publice din Constanța, de peste 15 ani. Și el, un asociat tradițional al lui Cosmin Stroe, în mai multe firme.

Gherasim Marius-Felician este PSD-ist, creația fostului primar penal din Năvodari, Nicolae Matei. Ne-ar lua zeci de pagini pentru a înșira toate afacerile cu instituțiile publice în care a fost implicat Gherasim. A fost consilier local PSD la Năvodari, în perioada 2008 – 2012 iar din acel moment afacerile acestuia au explodat. A fost asociat cu o altă PSD-istă de marcă, Mirela Matichescu dar și cu fratele lui Nicolae Moga, un PSD-ist cunoscut pentru legăturile cu clanul Mazăre dar și cu Felix Stroe și Ion Dumitrache.

În momentul în care Felix Stroe a ajuns ministrul transporturilor, presa națională nota că unul dintre cei trei secretari de stat pe care șeful PSD Constanța dorea să-i impună în minster a fost chiar acest Gherasim Marius-Felician.

Din punct de vedere al afacerilor, Gherasim este peste tot. Are parcuri eoliene, este președinte al FLAG Nord (poziție din care a adus contracte generoase asociaților din Sea Sharks SRL), a manageriat ani de zile microbuzele 301 și 302 care transportau oamenii din Năvodari în Constanța și retur, și a beneficiat de contracte cu majoritatea instituțiilor conduse de PSD-iștii constănțeni, dar și cu administrațiile locale din județ.

Este de notorietate, de exemplu, faptul că ani de zile ACN-ul condus de PSD-istul Daniel Georgescu și-a transportat personalul cu microbuzele lui Gherasim, pe bani grei.

Acești domni, atât separat cât și împreună, fac parte dintr-un grup de interese care se hrănește generos cu banul public. Un grup de interese pe care poți aplica mare trei litere: PSD.

Spre exemplu, Alin Buta, Cosmin Stroe și Onțeluș Mihail-Viorel sunt asociați în Cali Fishing & Hunting. Firma bifează, până în prezent 2423 de achiziții publice, cu majoritatea instituțiilor și administrațiilor locale din Constanța. Sediul social al firmei: Oborului 46, clădirea lui Felix Stroe.

Buta și Onțeluș sunt asociați și-n firma EcoBuild SRL. Punct de lucru: Oborului 46. Și această firmă bifează 42 de contracte cu instituțiile constănțene.

INTEGRAL PE CONSTANȚA INFO

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button