Facturile la energie au explodat! Românii, batjocoriți de un secretar de stat: Consumați mai puțin

Distribuie acest articol!

Facturile la energie electrică, plătite de români, în această perioadă au explodat. Aceasta, în ciuda asigurărilor date de autorități că prețurile vor fi mai mici pe piața liberalizată.

În unele cazuri, facturile la energie electrică au crescut și cu 200%, iar oficialii le recomandă, acum, românilor să fie mai ponderați în consum. Potrivit Institutului Național de Statistică, tarifele pentru curent și gaze au crescut cu 23, respectiv 20 la sută, din decembrie și până în iulie. Aceste scumpiri afectează pe toată lumea, deși în declarațiile publice, politicienii susțineau contrariul.

„Să nu uităm faptul că cel mai ieftin kilowatt sau megawatt de energie nu este nici cel din surse regenerabile, nici cel de pe OPCOM de pe zilele următoare, ci cel mai ieftin megawatt de energie este cel pe care nu-l consumăm”, a declarat George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energie și fost prefect de Constanța.

Oficialul a sugerat că, pentru a avea facturi mai reduse, românii trebuie să consume mai puțnă energie electrică. În opinia sa, nu este nimic rău în a fi atenți în ceea ce privește consumul ponderat de energie electrică, în sensul în care ne putem reduce facturile în acest sens.

Lucrurile se vor înrăutăți, iar prețurile vor crește și mai mult

Experții susțin că lucrurile se vor înrăutăți și că este bine ca oamenii să fie foarte atenți când folosesc energie electrică.

„Eu le recomand oamenilor să-și ia soarta în propriile mâini. În primul rând să încerce să-și optimizeze consumul, adică să nu mai risipească. Să nu mai lase televizoarele în stand-by cand pleacă de acasă și să consume degeaba, să-și izoleze termic locuințele, să-și modernizeze sistemul de iluminat, să-și cumpere becuri cu led, care consumă mai puțin”, a spus Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: