JUSTIȚIE

Exploziile de la Crevedia: Percheziții la Primăria din localitate și la sediul firmei din București

Au fost identificați mai mulți martori cu potențial probatoriu, spune procurorul general, Alex Florența. El precizează că procurorii instrumentează infracțiunea distrugere din culpă, având ca urmare un dezastru. Sunt în derulare mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la Primărie.

„A fost un transfer de GPL între două cisterne, montând un furtun de livrare. (…) Sub cisterna care eras alimentată a apărut o sursă de foc. La scurt timp, are loc prima explozie, o explozie foarte importantă hcare a produs primele victime. În interval de circa o oră încep să-și facă apariția primele echipaje de intervenție cu mai multe mașini de pompieri care încep să securizeze zona, încercând să facă in tervenția de elimminare a incendiului. Imediat are loc a doua explozie, o explozie mult mai puternică decât prima”, relatează Alex Florența.

El menționează că dosarul de urmărire penală preluat de Parchetul General urmărește infracțiunea de „distrugere din culpă, ca urmare având ca urmare un dezastru”. „Au fost identificați mai mulți martori cu potențial probatoriu, fiind audiate mai multe persoane la sediul IGPR. Totodată, sunt în derulare mai multe percheziții domiciliare, fiind solicitate autorizații de percheziție la primăria din localitate, la unul din punctele de lucru ale societății din București, precum și la reședințele celor doi administratori ai societății. Scopul principal al perchezițiilor e de a identifica înscrisuri și documente necesare anchetei, precum și diferite medii de stocare care ar putea conține un probatori important”, adaugă procurorul general.

Florența precizează că principalele direcții ale anchetei sunt stabilirea activităților derulate de societate prin intermediul punctului de lucru din Crevedia și verificarea modului în care s-au autorizat punctul de lucru și ulterior modul în care s-au realizat diferitele controale.

Ministerul de Interne a anunțat că în urma exploziilor de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. Cei mai mulți răniți (43) sunt angajați ai ministerului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button