Politică

Exploziile de la Crevedia – Arafat o scaldă: Cineva nu a respectat regulile!

Cineva nu a respectat regulile și acum procurorii trebuie să verifice cine și cum se face vinovat de tragedia de la Crevedia, din județul Dâmbovița, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat. Raed Arafat nu spune nimic despre intervenția deficitară ce a provocat un număr foarte mare de victime din rândul angajaților Ministerului de Interne, pompieri, polițiști și jandarmi.

Întrebat de jurnaliști cine se face vinovat moral de tragedia de la Crevedia, dr. Raed Arafat a spus că un lucru este evident: „Nu a fost respectată legislația”, relatează Mediafax.

„În primul rând, oricând se întâmplă așa ceva trebuie să vedem locul în care s-a întâmplat și condițiile care au dus la accident, cine l-a generat și cum a fost generat. Un lucru este evident: nu a fost respectată legislația, nu au fost respectate condițiile.

Este o stație care este legal închisă. Au comunicat ei că nu mai au activități, dar după care nu știu ce alte subterfugii au găsit ei ca să nu mai fie în competenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Deci, aici trebuie văzut ce s-a întâmplat. Și aici nu mai este treaba noastră, este treaba Procuraturii să verifice ce a fost, care sunt responsabilitățile clare și cui trebuie să fie adresate aceste responsabilități, care au dus în final la apariția acestei tragedii”, a spus șeful DSU.

Despre pompieri

Arafat a precizat că pompierii nu au făcut altceva decât să reacționeze, să controleze o situație, dar nu spune nimic că șefii care au coordonat intervenția, inclusiv el, sunt niște incompetenți care nu au niciun fel de pregătire în stingerea incendiilor, astfel am ajus să avem 39 de pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi printre victime.

„Au acționat după ce cineva nu a respectat regulile”, a mai spus spus șeful DSU.

Două explozii au avut loc sâmbătă la stația GPL din Crevedia. Doi oameni – soț și soție – au murit. Au fost în total 58 de victime, dintre care 43 sunt angajați ai Ministerului de Interne – pompieri, polițiști și jandarmi care au acționat la fața locului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button