Social

Explozii la Ismail și Reni, în urma bombardamentelor rusești

Forțele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail și Reni, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunțat MApN. Avioane F-16 de la Fetești, în misiuni de cercetare. Au fost emise mesaje Ro-Alert.

Alarma de atac aerian a durat șase ore. Porturile Ismail și Reni au fost vizate, conform presei ucrainene.

Locuitorii din Tulcea au primit un mesaj RO-Alert avertizând că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian.

Prin mesajul RO-Alert, oamenii erau sfătuiți să se adăpostească în beciuri sau în adăposturi de protecție civilă sau să stea în casă, departe de geamuri și pereți exteriori.

Pe social media, locuitorii au relatat că au auzit mai multe explozii puternice. În Ismail, aproape de România, s-au auzit explozii, dar nu se știe încă dacă au fost victime sau pagube.

„Au fost lovituri cu drone la ucrainieni. Au fost în două reprize, una după ora 1 și o altă serie spre dimineață. Zgomotul s-a simțit foarte tare. În Tulcea s-a simțit foarte tare, bănuiesc că au avut încărcătură mult mai mare”, a declarat primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cerenga, la Antena 3 CNN.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button