Explozie la Uzina Mecanică Băbeni: Patru persoane au murit

Distribuie acest articol!

O explozie a unei mine antipersonal s-a produs, joi, la Uzina Mecanică Băbeni, anunţă ISU Vâlcea. În urma deflagraţiei, patru persoane au murit, iar alte patru sunt preluate de echipaje de la Ambulanţă pentru a fi transportate la spital. Potrivit prefectului Ştefan Fârtat, explozia s-ar fi produs în timp ce se încerca dezamorsarea unei mine vechi.

„După comunicarea datelor din teren sunt 4 persoane preluate de către SAJ”, a precizat ulterior ISU Vâlcea. Potrivit ISU Vâlcea, din primele informaţii reiese că sunt patru persoane decedate, trei bărbaţi şi o femeie. Alte trei persoane, conştiente, sunt preluate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi transportate la UPU Vâlcea.

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a declarat pentru News.ro că primele date de la faţa locului arată că explozia s-ar fi produs în timp ce se încerca dezamorsarea unei mine vechi. Nu se cunosc deocamdată, oficial, cauze ale deflagraţiei.

Uzina Mecanică Băbeni este o companie certificată ca furnizor pentru Ministerul Apărării din România şi pentru NATO. Unitatea a fost înfiinţată în 1983 iar în 1996 a devenit sucursală a Romarm SA. În anul 2014 a devenit parte a grupului EnergoTech. Conform site-ului companiei-mamă, uzina din judeţul Vâlcea proiectează şi fabrică muniţie, ambalaje pentru arme şi muniţie şi oferă training specializat pentru piro-tehnicieni.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: