JUSTIȚIE

Explicațiile DGA în scandalul polițistului care acuză presiunile unui judecător ÎCCJ

Direcția Generală Anticorupție (DGA) admite că i-a solicitat unui ofițer „lămuriri” după o discuție în contradictoriu a acestuia cu „un cadru universitar” care a informat conducerea DGA despre o situație „nepotrivită” pentru un polițist, informează sâmbătă instituția într-un comunicat de presă, după ce un tânăr polițist a acuzat că în urma unor divergențe cu un judecător ÎCCJ a fost chemat la București în biroul șefului DGA unde a fost certat și trimis să-i ceară judecătorului scuze.

„Un cadru universitar a adus la cunoştinţa conducerii instituţiei faptul că, în contextul susţinerii examenului menţionat, un student cu care a avut un diferend şi-a declinat calitatea de ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie prezentând şi o legitimaţie de serviciu. Având în vedere aceste aspecte, conducerea instituţiei a solicitat ofiţerului în cauză lămuriri cu privire la situaţia prezentată, ocazie cu care a purtat o discuţie cu acesta. În contextul discuţiei menţionate, ofiţerul a confirmat faptul că a avut un schimb de replici în contradictoriu cu un cadru universitar şi, totodată, a confirmat faptul că l-a încunoştiinţat pe acesta despre calitatea lui de ofiţer DGA.

Discuţia purtată la începutul lunii iulie a.c. cu ofiţerul în cauză a avut ca scop clarificarea unei situaţii, prezentată conducerii DGA ca fiind una nepotrivită pentru profilul şi atitudinea unui ofiţer de poliţie al Direcţiei Generale Anticorupţie”; se arată în punctul de vedere remis de DGA.

Oficialii instituţiei precizează că ofiţerul DGA lucrează de aproximativ un an la Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, fiind definitivat de curând în profesie ca ofiţer cu atribuţii pe linie de prevenire a corupţiei.

„Totodată, precizăm faptul că faţă de ofiţer nu s-a dispus nicio măsură disciplinară şi că acesta nu se află în cursul vreunei cercetări de natură disciplinară”, mai transmite DGA.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button