Politică

Expirații din PNL insistă pentru comasarea alegerilor în 2024

Lucian Bode, a declarat luni într-o conferinţă de presă la Sălaj că este convins de faptul că actuala coaliţie la guvernare are capacitatea de a duce România înainte, şi în mandatul lui Marcel Ciolacu şi în mandatul viitorului prim-ministru, 2024-2028, care va avea, crede el, o coaliţie la guvernare tot PNL-PSD. Despre comasarea alegerilor în 2024, Bode a precizat că ar fi în interesul românilor şi, dacă această decizie politică este agreată în coaliţie, ea trebuie implementată la nivel de lege, el afirmând că nu şi-ar dori ca din aceste runde de alegeri să ne trezim cu un absenteism şi o lipsă de interes din partea românilor şi să câştige teren cei care doresc să ne scoată din Europa.

”Dacă această decizie politică este agreată în coaliţie, ea trebuie implementată la nivel de lege, publicată în Monitorul Oficial, cu un an înainte de alegeri. Avem alegerile europarlamentare, în iunie anul viitor, de regulă ele nu se comasează cu niciun fel de altfel de alegeri. Alegerile locale ar trebui să aibă loc în septembrie. Aşadar, dacă vrem să comasăm alegerile locale cu cele generale, sau ştiu eu, cu alegerile prezidenţiale, ce ar rezulta din analiza specialiştilor şi din decizia coaliţiei, acest lucru ar trebui să se întâmple la nivel de act normativ trecut prin cele două Camere ale Parlamentului şi promulgat de către preşedinte, cu rezerva şi unui atac la CCR, ceea ce ar prelungi o eventuală publicare în Monitorul Oficial”, a spus Lucian Bode despre comasarea alegerilor, anul viitor, propunere venită dinspre PNL, scrie news.ro.

Secretarul general al PNL a precizat că ”anul viitor va fi un an foarte complicat în primul rând pentru cetăţeni, pentru români, pentru electori”.

”De aceea am spus că dacă găsim toate înţelegerile şi mecanismele constituţionale şi agreăm un calendar, acest lucru trebuie să se implementeze cu un an înainte. Ar fi în interesul românilor să nu avem alegerile în iunie, campanie în mai iunie, alegeri în septembrie, deci campanie în august-septembrie, alegeri în noiembrie, campanie în octombrie, alegeri în decembrie, campanie electorală în noiembrie. Imaginaţi-vă cum va arăta noul an electoral 2024 pentru funcţionarea optimă a statului şi evident pentru cei pe care îi invităm la vot. Nu mi-aş dori ca din acest număr mare de alegeri, se întâmplă o dată la 20 de ani să aibă loc toate alegerile în acelaşi an, să ne trezim cu un absenteism, lipsă de interes din partea românilor pentru aceste alegeri şi să câştige teren şi procente semnificative cei care doresc să ne scoată din Europa, din acordurile euroatlantice şi să trăim noi, în mintea lor, într-un paradis independent”, a arătat Bode, precizând că ”ar fi o mare eroare”.

”Sunt convins şi am încredere în capacitatea românilor de a vedea exact cine îşi doreşte bunăstarea acestui popor iar coaliţia la guvernare, PNL-PSD, sunt convins că are capacitatea de a duce România înainte, şi în mandatul lui Marcel Ciolacu, şi în mandatul viitorului prim-ministru, 2024-2028, care va avea cred eu o coaliţie la guvernare tot PNL-PSD. Este puţin timp până la mijlocul lunii septembrie să parcurgem toate aceste etape constituţionale dar nu imposibil, dacă există voinţă politică”, a mai spus secretarul general al PNL, despre comasarea alegerilor în 2024.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button