Politică

EXCLUSIV Raportul UNHCR: Generalul impostor și mitul de la Nassiriyah

Legendarea în presa sistemului a eroului de la Nasiriyah, Nicolae Ciucă, a făcut din Armata Română o instituție de doi lei, instituție ce are încă mâinele pătate cu sânge de la lovitura de stat din Decembrie 1989 unde și-a ucis propriului popor și conducătorul statului, în favoarea puterilor străine care astăzi micționează pe statul vasal România.

Nu există în istorie nicio batălie de la Nassiriyah în perioada în care Nicu de la Plenița se ascundea în comandamentul batalionului, cum nu există performanță remarcabilă a domnului Ciucă în ultimii 7 ani de când păstorește destinele Armatei. Asta doar ca să înțelegem lipsa totală de scrupule a unui individ care, demonstrat, calcă orice în picioare pentru a-și alimenta orgoliul și îngâmfarea.

19 soldați italieni au murit în Nassiriyah – impostorul Ciucă își arogă merite necuvenite

Din iulie 2003 pînă pe 1 decembrie 2006, avea să se declanșeze Operațiunea ”Babilonul Antic”, în cadrul căreia Nassiryiah avea să intre sub controlul armatei italiene, conduse de generalul Marco Chiarini. Misiunea principală era menținerea păcii în zonă și refacerea orașului sub aspectul infrastructurii, restaurarea serviciilor publice etc. Au existat și unele incidente în perioada respectivă. Pe 12 noiembrie 2003, spre exemplu, a avut loc un atentat-sinucigaș cu bombă la o bază militară din Nassiryiah, soldat cu moartea a 19 italieni și revendicat de al-Qaeda.

Ulterior, între 6 aprilie și finele lunii mai 2004, între armata italiană și irakieni au mai avut loc cîteva ciocniri sporadice, în principal pentru apărarea celor trei poduri peste Eufrat ale orașului.

Legenda generalului Ciucă, adus la începutul anului 2004, pînă în iulie, la Nassiryiah drept comandant al unui batalion de infanterie, are punctul de pornire în noaptea de 14-15 mai, cînd ar fi avut loc o asemenea ciocnire cu irakienii rebelului Ansar al Mahdi. O minciună ordinară cât generalul Ciucă de mare. Generalul impostor Ciucă s-a luptat cel mult cu marmitele pe la popota batalionului.

Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați are un raport detaliat privind evenimentele importante ale războiului din Irak. În acest raport pe luna mai, când ar fi avut celebra bătălie a generalului impostor Ciucă, observăm că singura menționare despre Nasiriyah este un incident violent între un grup de civili și poliția locală, nici vorbă despre actele de vitejie ale Armatei Române conduse de Nicu de la Plenița. Acest individ cățărat pe cele mai înalte funcții în stat trebuie să demisioneze.

Aici aveți raportul integral

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button