Politică

EXCLUSIV DOC: CNSAS va verifica autenticitatea documentelor care arată că Nicușor Dan a colaborat cu Securitatea

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) va verifica autenticitatea documentelor care arată că Nicușor Dan a colaborat cu Securitatea, potrivit primelor concluzii după ședința crucială de marți.

se va verifica autenticitatea documentelor apărute în spațiul public. Din informațiile CNSAS, documentul nu este emis de instituție.

Sursele noastre spun că două persoane care apar în document au cerut să aibă acces la acest dosar.

Nicușor Dan, racolat de Securitate! A TURNAT doi colegi și un profesor de la olimpiadă – DOCUMENT exploziv

Un document BOMBĂ aduce acuzații grave la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan. Conform acestui document, Nicușor Dan ar fi colaborat cu Securitatea înainte de olimpiada internațională de matematică din 1988, desfășurată în Australia.

Documentul relevă că Nicușor Dan a furnizat două note informative despre unul dintre colegii săi. Mai mult, se sugerează că actualul primar a manifestat dorința de a colabora cu Securitatea, oferindu-se să devină informator.

Conform documentului exploziv, Nicușor Dan nu s-a limitat doar la a furniza informații despre colegi, ci a turnat și un profesor. În total, se precizează că trei persoane au fost vizate de aceste informări.

Explicațiile oficiale ale CNSAS:

„În contextul apariției în spațiul public a documentului intitulat „RAPORT- privind încadrarea informativă a cetățenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaționale de Matematică” (9-21 iulie 1988), Colegiul C.N.S.A.S. face următoarele precizări:
1.Documentul menționat nu a fost eliberat de C.N.S.A.S.;
2. Având în vedere suspiciunile referitoare la autenticitatea documentului, Colegiul C.N.S.A.S. a dispus verificarea cu celeritate a tuturor informațiilor conținute de acesta, respectând procedurile interne;
3. Rezultatul verificărilor va fi făcut public după finalizarea procedurilor prevăzute de lege”, a transmis CNSAS.

Imagine

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button