Politică

Europa se îngroapă singură! În România inflația e peste 20%, dar focile sunt fericite

Ponta face o scurtă analiză cu privire la Cine pierde și cine câștigă mai  mult din cauza războiului prelungit din Ucraina. El susține că de departe SUA ia potul cel mare al câștigului urmată de China, marile țări producătoare de petrol și gaze + Turcia, în timp ce marii pierzători sunt populațiile din Ucraina, Rusia și Europa.

Pentru România el are o mențiune specială: ”inflatia sare de 20% , economia este distrusa prin noi taxe si impozite… Dar “focile” sunt fericite in “Romania lucrului bine facut”

”Ma intreaba multi oameni ( din Romania si din tarile in care calatoresc si muncesc) cine pierde si cine castiga in urma Razboiului din Ucraina !

Le spun parerea mea ( o analiza strict personala ) ca la “pierdut” as spune asa:

Cine pierde:

1. Populatia Ucrainei ( din cauza distrugerilor produse de Armata Rusiei dar si pentru ca au un lider politic mult mai interesat de imagine, laude in ziarele occidentale, declaratii spectaculoase  si poze cu toti liderii care se bulucesc la Kiev sa face poze cu el de parca ar fi Maddona sau Tiger Woods – decat de cum sa aiba grija de cetatenii si de economia tarii )

2. Populatia Rusiei ( pentru ca soldatii rusi mor pe front, populatia sufera in urma sanctiunilor si au un lider politic care nu mai are nimic de pierdut si merge “inainte” cu orice pret )

3. Populatia Europei ( pentru ca este lovita de “sanctiunile” impotriva Rusiei mai rau decat rusii, sufera din cauza unei inflatii fara precedent si a unor preturi la energie insuportabile, este condusa de niste liderii total abulici care repeta toti niste fraze goale dar nu sunt in stare sa gaseasca o singura solutie serioasa la problemele actuale – unele produse de Razboi , altele chiar de incompetenta si lasitatea lor ) !

Intre tarile europene care sufera sunt insa mari diferente – unii din Vest sunt atat de bogati incat au “osanza” sa sufere si 10 ani fara sa simta cu adevarat ; altii din Est fac galagie mare, gasesc solutii smechere dar eficiente ca sa isi salveze economia si populatia; iar altii, ca Romania , dau tot, nu cer si nu primesc nimic in schimb si nici nu se mai sinchisesc sa explice oamenilor ce li se intampla, de ce si ce viitor ii asteapta )!

Cine castiga ?

1. SUA – care nu are nevoie de nimic din Rusia si acum va vinde Europei energie mai scumpa pe care nu putea sa o vanda inainte ; care produce armamentul pe care toate statele europene il vor cumpara in continuare ( numai Germania va aloca 100 de miliarde de euro pt aparare) ; care isi fidelizeaza aliatii aratandu-le cat de mare este pericolul sa pateasca si altii ca Ucraina

2. China – tara cu cea mai mare populatie si cea mai mare productie industriala care are acum acces unic si ieftin la resursele naturale ale Rusiei

3. Arabia Saudita si tarile OPEC de care se roaga toata lumea sa nu scumpeasca si mai mult pretul petrolului desi fara Rusia este evident ca exista deficit )

4. Iranul si Venezuela care erau pana acum “paria” mereu certati si care acum sunt iertati si rugati sa dea si ei mai mult petrol

5. Turcia care isi pastreaza relatiile politice si economice cu toate partile si devine cel mai important “hub” pentru energia si toate produsele industriale de care are nevoie Europa.

Acum romanii sunt din nou “campioni” la pierdut: energia s-a scumpit de 10 – 15 ori fata de acum cativa ani ; inflatia sare de 20% , economia este distrusa prin noi taxe si impozite , vad ca leul scade fata de euro si euro scade fata de dolar! Pierderi pe toata linia ! Dar “focile” sunt fericite in “Romania lucrului bine facut” – iar noi ceilalti “sa traim bine” !”, susține Ponta pe pagina sa de Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button