Internațional

Erdogan către Occident: Vrei să reaprinzi războiul dintre semilună și cruce?

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a vorbit la „Marele Miting Palestinian”, care a avut loc pe aeroportul Ataturk din Istanbul pentru a protesta împotriva acțiunilor militare israeliene din Fâșia Gaza, relatează TRT Haber.

„Vă mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru că susțin cauza palestiniană și le dai speranță celor asupriți din Gaza”, a spus el.

El a amintit că teritoriul enclavei a fost controlat de Imperiul Otoman în trecut și nu ar fi suficient ca turcii să condamne pur și simplu ceea ce se întâmplă acum în Gaza. El a numit Occidentul drept principalul vinovat al conflictului militar, care acționează, în cuvintele sale, „fără să-și murdărească propriile mâini”, iar Israelul ca „un pion care va fi sacrificat într-o zi”.

Potrivit liderului turc, cei care „vărsă lacrimi false pentru cei uciși în Ucraina” nu și-au exprimat simpatie pentru cei uciși în Gaza. „Hei West, te întreb, vrei să reaprinzi războiul dintre semilună și cruce?” – a spus Erdogan.

Președintele turc a spus că Israelul „comite crime de război” de 22 de zile și l-a numit „ocupant” al teritoriilor palestiniene. Erdogan a cerut autorităților israeliene să „iasă din această nebunie

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button