Economie

ENEL pleacă din România până la sfârșitul lunii iunie

Vânzarea activelor Enel din România se îndreaptă „în direcția corectă” și se așteaptă la o tranzacție înainte de sfârșitul lunii iunie, a declarat marți directorul general al companiei italiene de electricitate, scrie Reuters.

Vânzarea activităților din România face parte din strategia Enel de a-și reduce până la finele acestui an datoria netă la 51-52 miliarde de euro, de la un vârf de aproape 70 de miliarde de euro atins la sfârșitul lunii septembrie.

„Avem un proces care nu este finalizat, dar merge în direcția bună și am selectat un ofertant preferat (pentru activele din România)”, a declarat pentru Reuters directorul general al Enel, Francesco Starace, în marja unei conferințe pe teme energetice.

„Este vorba de a lăsa acest proces să se finalizeze… Cred că (se va întâmpla) înainte de sfârșitul lunii iunie”, a adăugat el.

Enel a declarat anul trecut că a intrat în discuții exclusive cu PPC din Grecia în legătură cu afacerile sale din România, despre care analiștii au spus că ar putea avea o valoare de peste 1 miliard de euro.

Cea mai mare companie de utilități din Italia a anunțat în noiembrie un plan ambițios de vânzare de active pentru a-și reduce acumularea de datorii și a se concentra pe șase piețe principale din Europa și America. De asemenea, a început un proces de vânzare a activelor din Argentina și din Peru.

În America Latină, Enel era, de asemenea, în discuții cu dezvoltatorii de energie regenerabilă, pentru a vinde o parte din activele sale de energie solară din Chile, au declarat anul trecut pentru Reuters surse familiare cu acest subiect.

După finalizarea vânzării de active, Enel intenționează să se concentreze pe piețele sale principale, respectiv Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile și Columbia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button