Știrile 60m.RO

Emmanuel Macron susţine că industria alimentară din Europa şi Africa va fi ”profund destabilizată” de războiul din Ucraina

Industria alimentară din Europa şi Africa va fi ”profund destabilizată” de războiul din Ucraina, a avertizat preşedintele francez, Emmanuel Macron, vineri, într-o conferinţă de presă la Versailles, relatează CNN, informează News.ro.

”Europa noastră este deja destabilizată de război în acest sens şi ar putea fi mai rău în următoarele 12 până la 18 luni”, a declarat Macron. El a avertizat că atât Europa, cât şi Africa ”vor fi foarte profund destabilizate în ceea ce priveşte aprovizionarea cu alimente”.

Liderul francez a spus că va vorbi cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în ”câteva ore” alături de cancelarul german, Olaf Scholz. El a adăugat că ”nimic nu este tabu” în ceea ce priveşte sancţiunile împotriva Rusiei, adăugând că liderii europeni ”vor face tot ce considerăm eficient şi util pentru a opri Rusia pe această cale de agresiune”. Rusia şi Ucraina sunt actori fundamentali în comerţul internaţional global, ambele strate reprezentând asigurând un sfert din exporturile mondiale de grâu, cel puţin 14% din exporturile de porumb în 2020, precum şi 58% din exporturile mondiale de ulei de floarea-soarelui în acelaşi an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button