Emilian Imbri: Măsurile se iau pentru a încetini ritmul îmbolnăvirilor, ca să nu aglomerăm spitalele și să scoatem paturile prin curte

În contextul declarării pandemiei, recomandările medicilor specialiști devin acte normative, susține medicul Emilian Imbri, fost manager al Institutului Victor Babeş. În acest caz, cetățenii nu mai pot invoca faptul că nu se supun unor simple recomandări medicale.

Imbri a explicat că toate măsurile care se iau au scopul de a încetini ritmul îmbolnăvărilor astfel încât să nu se aglomereze spitalele și, de aceea, oamenii aar trebuie să lase deoparte discuțiile despre drepturi și libertăți cetățenești și să respecte restricțiile oricât de neplăcut ar fi.

Toate măsurile se iau pentru a iîncetini ritmul îmbolnăvirilor, pentru a nu aglomera spitalele cât să trebuiască să scoatem paturile prin curte și să păcălim virusul, să așteptăm să ne vaccinam. În România mor zilnic între 100 și 150 de persoane. Aici nu ne luptăm om cu om, ci încercăm să explicăm de ce anumite măsuri trebuie respectate. Persoanele care au trecut prin boală nu se pazesc pe ei, ci ii protejează pe ceilalți”, a declarat medicul la România TV.

În ceea ce privește numărul însuficient de paturi, Imbri susține că nu aceasta este problema, sunt peste 4000 e paturi, dar nu toate pentru Covid.

Paturi sunt peste 4000, dar nu toate pentru Covid.În România se moare și de alte afecțiuni, deci ar fi o discriminare ca pe toate să le transformăm în paturi Covid. Problema este că nu toți care sunt în ATI Covid sunt și intubati, ci au măști neinvazive care îi ajută să respire. Pentru că cei intubați rar iși mai revin. Sunt duși în ATI cei la care este chestiune de minute. Și atunci, de frică să nu-ți moară omul de pe secție,îl bagi în ATI, pentru că desaturarea de oxigen este atât de rapidă încât nici cei de acasă nu realizează câteodată decât prea târziu.”, a explicat Emilian Imbri.

%d blogeri au apreciat: