Politică

Emil Boc, marioneta mafiei imobiliare din Cluj

Baronul local Emil Boc stăpânește Clujul de aproape 20 de ani cu o mână de fier. Baron PDL, premier al României, primar al Clujului și marionetă a mafiei imobiliare, Emil Boc a avut grijă să se mențină mereu în vârful lanțului trofic. Mulți au căzut în jurul lui, dar capul plecat sabia nu-l taie spune o veche vorbă românească. Odată ce a simțit gustul puterii a început să facă servicii grupării criminale din jurul președintelui Traian Băsescu, fiind cunoscut ca pudelul Elenei Udrea.

În perioada cât a ocupat postul de prim-ministru al României, Emil Boc a făcut mult rău României. Sub domnia sa țara a încăput pe mâna grupărilor criminale ale partidului democrat liberal, țara fiind sfâșiată și secătuită de resurse. Mandatul său de premier este marcat de unul din cele mai mari jafuri din istoria postdecembristă: înstrăinarea Fondului Proprietatea. Românii trebuie să îi ”mulțumească”, astăzi, președintelui american Joe Biden, fostului președinte Traian Băsescu, fostului premier și actual primar de Cluj, Emil Boc, și fostului ambasador SUA Mark Gitenstein, pentru cele 3,4 miliarde de dolari evaporate din averea poporului român. Fondul Proprietatea a obținut numai prin vânzarea acțiunilor de la Hidroelectrica 1,9 miliarde de euro. Banii poporului român iau calea Occidentului jefuitor.

Premierul Emil Boc şi-a angajat răspunderea pe un program de măsuri de austeritate fără precedent, care a inclus reducerea pensiilor cu 15% şi a salariilor cu 25%, transformând țara într-o colonie a FMI și parte a unui experiment unic. Acest mic bandit s-a lăsat dus greu din fruntea guvernului, fiind forțat să demisioneze în urma protestelor explozive din Capitală, poate cele mai violente de la Mineriade încoace. Poporul suferea în acele momente de o furie oarbă din cauza sărăciei și jafurilor patronate de mica slugă a turnătorului Petrov.

În perioada regimului Băsescu, printr-o Ordonanţă de urgenţă, prim-ministrul Emil Boc a interzis ca Institutul de Investigare a Comunismului să se mai ocupe de descoperirea celor ucişi de Securitate şi a schimbat conducerea Institutului. În locul profesioniștilor a fost numit urmașul bolșevicilor, Vladimir Tismăneanu.

Cu câteva luni înainte de a fi debarcat din fruntea guvernului, Emil Boc a efectuat o vizită în China. Această slugă hâdă a mers în China cu intenții necurate și cu firmele fantomă ale mafiei PDL, însă vizita sa a fost curmată de președintele chinez Hu Jintao. Premierul Boc a cerut o întâlnire cu șeful statului chinez cu toate că România nu avea la acea dată un ambasador desemnat. Președintele Hu Jintao a refuzat să îl întâlnească pe Emil Boc și l-a închis efectiv în hotel două zile pâna la întoarcerea spre România, toate întâlnirile cu oficialii chinezi fiind anulate. Președintele Hu Jintao i-a trimis lui Emil Boc în camera de hotel cu room-service un platou cu o rață gătită. Așa tratează China slugile nerespectuaose.

Emil Boc în China

Clujul lui Emil Boc a devenit un oraș capturat de mafia imobiliară, iar în orice moment am putea asista la reglări de conturi între grupările criminale având în vedere că au început să se piardă zeci de milioane de euro la ruleta rusească. Milionarii de carton ai Clujului au început să piardă peste noapte milioane de euro din cauza micului Boc și a escrocheriilor sale demne de mafia siciliană. Unii ar vorbi, dar se tem pentru că au băgat mâna în borcanul cu miere.

Mulți dintre voi ați auzit de complexul imobiliar al Elenei Udrea, Transilvania Smart City. În spatele acestei afaceri bine puse la punct de gruparea criminală patronată de Boc și oamenii doamnei Udrea au stat interese ascunse de la bun început, însă unii au căzut în plasă. Prin 2020, în presa controlată de Nuți au început să apară materiale despre Emil Boc și Cluj Smart City. Fostul ambasador SUA în România, Adrian Zuckerman, afirma că Emil Boc este unul dintre susținătorii proiectului Smart City.

Primarul Boc a avut grijă să îi construiască doamnei Nuți un drum de acces cu două benzi și pistă de biciclete, dar și o parcare pe măsură. Toată escrocheria a fost ambalată frumos de presa controlată de Boc, astfel omul de afaceri Ștefan Berciu a fost ușurat de circa 6 milioane de euro cu acte false. La fel au pățit și eventualii clienți care au plătit avansul pentru apartamente. Acum proiectul e abandonat, iar investitorii și clienții au rămas cu ochii-n soare.

O altă chestiune dubioasă este autorizația de construcție emisă de primăria lui Boc avînd în vedere că peste drum avem o bază militară. Cum ar spune clujeanul, ”îți pușcă comandantul unității de la balcon, cum să dai autorizație pentru blocuri turn lângă o bază militară NATO”. Tot orașul este plin de astfel de proiecte ce stau pe punctul să explodeze, iar baronul local Emil Boc este în tot și-n toate.

„Câinele este cel mai fidel dintre animale și ar fi foarte apreciat dacă nu ar fi atât de comun.”, cam așa ar putea fi descrisă relația milionarilor de carton ai Clujului cu Emil Boc. Despre averi… poate în offshore.

13749542_2680150_aDescarcă

Pata Rât, o altă versiune a administrației Emil Boc

Legea spune că distanţa dintre o rampă de gunoi şi o localitate trebuie să fie de 1.000 de metri. Legea e doar în acte la Cluj. Dallas, Cantonului, Colina Verde şi zona Rampei sunt coloniile cunoscute generic ca Pata Rât. Oamenii care trăiesc printre gunoaie. Zona arată mai rău ca ghetourile din Africa deși vorbim de smart city Cluj Napoca sub domnia lui Emil Boc. Vechea groapă de gunoi este abandonată, iar la umbra unui munte de gunoaie trăiesc suflete abandonate de o administrație incompetentă și coruptă. De ce? Pentru că acele suflete votează cu Bobocul…

Pata Rât este un spaţiu al marginalităţii produs de o politică economică bazată pe exploatare şi expropriere, precum şi pe creşterea profitului atât în domeniul muncii cât şi în domeniul locativ. Pata Rât este un caz al ghetoizării și al segregării, iar acest lucru este menținut cu succes de administrația Boc timp de aproape 20 de ani.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button