eMAG, amendată de ANPC cu 50.000 de lei pentru campania de Black Friday

Distribuie acest articol!

Platforma Emag.ro a fost amendată de inspectorii ANPC cu 50.000 de lei pentru nereguli descoperite de Black Friday, potrivit unui comunicat al instituției, pentru presupuse nereguli legate de perioada de referință față de care sunt realizate reducerile. Reprezentanții companiei Emag arată că neregulile sesizate de ANPC au fost rezolvate, declarând că Protecția Consumatorilor a verificat ”zeci de prețuri și nu a constatat abateri legate de aplicarea reducerilor anunțate.

Comisarii ANPC au constatat următoarele abateri:

„1. Pe pagina de prezentarea a produselor, lângă prețul de referință (“prețul tăiat“) la care se aplică reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apare mesajul: “Prețul tăiat este cel mai mic preț la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile“, neexistând nicio altă informație care să prezinte durata promoției (reducerii), respectiv data de început a acesteia.
2. Din analiza documentației prezentate de operatorul economic privind evoluția prețurilor, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii, pentru produsele verificate, coroborat cu constatările de mai sus, a rezultat faptul că omiterea informației privind data aplicării reducerii este de natură să creeze confuzie și dificultate în verificarea celui mai mic preț la care sunt vândute produsele, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii”.

Pentru aceste abateri, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 50 000 lei.
De asemenea, comisarii ANPC au propus dispunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte a operatorului economic.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: