Internațional

Elon Musk prezice un război civil în Europa

Anunț șocant făcut de Elon Musk. Omul de afaceri susține că ”politicile moderne ale UE și continuarea tendințelor de migrație” fac războiul civil în Europa inevitabil. 

Miliardarul american Elon Musk a afirmat că politicile actuale ale Uniunii Europene și tendința de migrație continuă vor duce inevitabil la un război civil în Europa.

„Politicile moderne ale UE și continuarea tendințelor existente de migrație fac războiul civil în Europa inevitabil,” a declarat antreprenorul american Elon Musk. „Dacă tendințele actuale continuă, războiul civil în Europa este inevitabil”, a mai spus Musk.

În timpul unei discuții despre viitoarele provocări ale Uniunii Europene, Elon Musk a atras atenția că, în cazul în care tendințele actuale sunt menținute, Europa se va confrunta inevitabil cu un război civil, iar printre principalele amenințări se numără birocrația UE și creșterea naționalismului pe bătrânul continent.

Recent legislația UE a fost modificată pentru a permite mărirea cotelor de imigranți. Chiar dacă Germania s-a opus inițial, până la urmă statele UE au căzut de acord.

Musk mai menționează că structura birocratică a Uniunii Europene ar putea accentua aceste tensiuni. El a subliniat că procesul decizional al UE implică adesea numeroase instituții și niveluri de guvernanță, ceea ce poate cauza ineficiență și poate favoriza nemulțumirea în rândul statelor membre și al cetățenilor.

Disensiunile dintre Elon Musk și instituțiile centrale UE sunt binecunoscute publicului. Recent, comisarul european pentru piaţa Internă i-a cerut lui Elon Musk să combată răspândirea dezinformării pe platforma sa X, cunoscută în trecut drept Twitter.

Comisarul a precizat că are informații potrivit cărora platforma este folosită pentru distribuirea de conținut ilegal și dezinformare în UE.

Drept răspuns, Musk a susținut că politica X este ca totul să fie transparent și disponibil pentru toată lumea. Nerespectarea acestor restricții îi poate aduce la amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală a companiei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button