Internațional

Elon Musk, pe topogan: A plecat în China după ce vânzările Tesla s-au prăbușit

Directorul Tesla, Elon Musk, se pregăteşte să viziteze China la începutul lui aprilie şi are în vedere o întâlnire cu premierul chinez Li Qiang, relatează vineri Reuters, citând două surse aflate la curent cu planurile în acest sens. Momentul exact al vizitei depinde de disponibilitatea premierului chinez, a menţionat una dintre surse.

Tesla şi autorităţile chineze nu au comentat deocamdată informaţia, a notat Reuters.

China este a doua cea mai mare piaţă pentru Tesla, după SUA, iar uzina de la Shanghai este cel mai mare hub de producţie al fabricantului de maşini electrice. Dacă se confirmă, vizita lui Musk va fi prima pe care o face acesta în China după pandemia de COVID-19 şi după ce Xi Jinping a obţinut al treilea mandat de preşedinte al Chinei. La rândul său, Li Qiang, înainte de a deveni premier, în martie, a fost secretar de partid la Shanghai, unde a supervizat construirea şi inaugurarea fabricii Tesla.

Musk a vizitat ultima dată China la începutul lui 2020, când a creat vâlvă pe internet cu un dans pe scena unui eveniment desfăşurat la uzina din Shanghai. El a susţinut ulterior discursuri online la forumuri cum a fost Conferinţa mondială a internetului din China.

Li şi Musk s-au întâlnit în 2019 la inaugurarea uzinei din Shanghai, iar în 2020 au participat la reuniuni online, în cursul cărora Musk i-a mulţumit lui Li pentru susţinerea operaţiunilor acesteia în timpul pandemiei, potrivit media locale.

Vizita anunţată a multimiliardarului survine în contextul în care China încearcă să atragă investiţii străine pentru a-şi întări economia afectată de trei ani de restricţii anticoronavirus.

Li Qiang s-a aflat în fruntea acestor eforturi, luând cuvântul săptămâna trecută la evenimente de business la care au participat între alţii liderii Apple, Tim Cook, şi Pfizer, Albert Bourla.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button