Internațional

Elon Musk, despre neomarxiști: Este vorba de comunism în toată regula și de un sentiment general conform căruia dacă ești bogat, ești rău

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a declarat pentru Financial Times că decizia unuia dintre copiii săi de a rupe complet legăturile cu el a fost cauzată de „neo-marxiștii” din instituțiile de învățământ.

Musk nu a precizat ce instituții și-ar fi exercitat influența asupra fiicei sale, dar a spus: „Este vorba de comunism în toată regula și de un sentiment general conform căruia dacă ești bogat, ești rău”.

În luna iunie, fiica transsexuală a lui Elon Musk a depus o cerere pentru a-și schimba numele, în care afirmă că nu mai dorește să aibă vreo legătură cu tatăl său „în vreun fel, sub nicio formă”

Mama tinerei, prima soție a lui Musk, Justine Wilson, l-a caracterizat pe omul de afaceri ca fiind un bărbat dificil, autoritar și patriarhal cu care este dificil de trăit.

În iunie, un judecător al Curții Superioare din Los Angeles a aprobat oficial două cereri ale fiicei lui Musk de a fi recunoscută legal ca femeie. În petiția de schimbare a numelui, fiica și-a exprimat, de asemenea, dorința de a nu mai fi legată de celebrul ei tată. Judecătorul a semnat documentele care spun că un nou certificat de naștere va fi emis pentru tânără, care reflectă schimbarea de nume și de sex.

Fiica lui Musk este unul dintre cei cinci copii pe care el și Wilson, o romancieră canadiană, i-au avut în timpul tumultuosului lor mariaj de opt ani. Într-un eseu dur pe care Wilson l-a scris pentru Marie Claire despre căsnicia lor, care s-a încheiat în 2008, ea a spus că Musk a crescut în cultura dominată de bărbați din Africa de Sud.

„Dorința de a concura și de a domina, care l-a făcut să aibă atât de mult succes în afaceri, nu se oprea ca prin minune când a venit acasă”, a scris Wilson. „Acest lucru și dezechilibrul economic vast dintre noi au însemnat că, în lunile care au urmat nunții noastre, o anumită dinamică a început să se instaleze”.

„‘Sunt soția ta’, i-am spus în repetate rânduri, ‘nu angajata ta’. ‘Dacă ai fi angajatul meu’, spunea el la fel de des, ‘te-aș concedia’.”

Musk este, de asemenea, tatăl fiului X AE A-XII, în vârstă de 2 ani, și al fiicei Exa, în vârstă de 10 luni, cu Grimes.

„Am relații foarte bune cu toți ceilalți”, a spus Musk despre copiii săi. „Nu-i pot câștiga pe toți”.

În interviul pentru Financial Times, Musk a spus că relația sa cu fiica sa „s-ar putea schimba” în viitor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button