Internațional

Elon Musk a pierdut 17 miliarde de dolari într-o singură zi

Elon Musk, fondatorul SpaceX și Tesla , a pierdut aproape 17 miliarde de dolari într-o zi, relatează Forbes, într-un articol publicat sâmbătă.

Pierderile s-au ridicat la 16,9 miliarde de dolari, iar acțiunile producătorului auto au scăzut cu 9,2% într-o zi, după publicarea ordinului lui Elon Musk de a reduce personalul de la Tesla cu 10%. Acum averea antreprenorului, care este cel mai bogat om din lume, este estimată la 216,8 miliarde de dolari.

Principalul lucru la care investitorii se gândesc probabil în acest moment este că Musk ar trebui să tacă. A fost surprinzător de liniștit în ultima săptămână, iar acțiunile au mers bine”, a declarat  Matt Maley, strateg-șef de piață al lui Miller Tabak, citat de Forbes.

Anterior, Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari și a vrut de asemenea să reducă salariile angajaților rețelei de socializare.

Tesla Motors a fost fondată în 2003 ca ​​dezvoltator și producător de vehicule electrice și tehnologii aferente acestora. Sediul central este în Palo Alto, California. Pe lângă vehiculele electrice, compania produce baterii și motoare electrice și vinde Toyota și Daimler.

Acţiunile Tesla au scăzut cu peste 25% în acest an, pe fondul vânzărilor mai ample de acţiuni ale companiilor din domeniul tehnologiei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button