Știrile 60m.RO

Elevii dintr-un oraş important din România vor circula gratuit cu autobuzele

Elevii care învaţă în şcolile din Constanţa vor putea circula gratuit cu autobuzele din oraş, după ce joi consilierii locali au votat proiectul iniţiat de primarul Decebal Făgădău.

Asociaţia Elevilor spune că măsura are iz electoral, deoarece cere de 4 ani facilitatea şi e aprobată abia acum.

Consilierii locali din Constanţa au votat, joi, ca toţi elevii care învaţă în şcolile din oraş să beneficieze de transport public gratuit.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate, iar amendamentul consilierilor PNL, care cereau ca şi studenţii să beneficieze de această gratuitate, nu a trecut la vot.

Pentru a beneficia de gratuitate, tinerii trebuie să prezinte carnetul de elev sau adeverinţă care atestă că frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ din Constanţa.

Decizia reprezentanţilor autorităţii locale de a lua această măsură vine după ce Asociaţia Elevilor din Constanţa a solicitat, în nenumărate rânduri, începând cu anul 2016, introducerea acestei gratuităţi pentru toţi elevii din oraş. Ultima solicitare referitoare la acest aspect a fost făcută în ianuarie 2019, moment în care se dezbătea proiectul de buget pentru anul 2020.

Reprezentanţii elevilor au subliniat însă, într-un comunicat de joi, că măsura are carater politic, ţinând cont că vine cu doar câteva luni înaintea alegerilor locale: „Solicitările AEC privind creşterea procentului reducerii au existat încă din anul 2016, iar faptul că primarul decide să acorde această facilitate nu cu mult timp înaintea campaniei electorale ne arată interesul real pe care autorităţile locale îl au faţă de educaţie. Salutăm decizia primarului de a începe un demers necesar de 4 ani, dar nu putem să negăm caracterul politic al acestuia”.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button