Social

Eleva peste care a căzut peretele internatului de la liceul din Odorheiu Secuiesc a încetat din viaţă în spital

Eleva peste care a căzut peretele de la internatul Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc a murit marţi, în spital.

„Astăzi, în jurul orei 15,30, eleva internată la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încetat din viaţă. Medicii din Târgu Mureş au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a o salva”, a declarat, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a SCJU Târgu Mureş, Mariana Negoiţă.

În data de 20 decembrie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a pus în mişcare acţiunea penală faţă de administratorul societăţii ce realiza lucrările la clădirea aparţinând internatului, pentru trei infracţiuni: una prevăzută în legea specială, Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii, respectiv infracţiunea prevăzută de art. 35 alineatele 1 şi 3, şi două infracţiuni, de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

„S-a reţinut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săparea unui şanţ chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată şi, aşa cum ştiţi, ca urmare a prăbuşirii sitului a rezultat decesul unui elev şi vătămarea corporală a altor trei eleve”, a declarat presei purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu.

Procurorii au anunţat că, în data de 18 decembrie, în jurul orei 16,00, un perete al clădirii internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, un elev pierzându-şi viaţa şi alte trei eleve fiind rănite, dintre care una foarte grav.

Administratorul societăţii care realiza lucrări la internatul Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button