Știrile 60m.RO

Elena Udrea va fi extrădată în România. Decizia este definitivă. Udrea: Se pare că nu există justiţie pentru mine nici în România, nici în Bulgaria

Fostul ministrul Elena Udrea, condamnată definitiv în dosarul Gala Bute, va fi extrădată în România. Decizia magistraţilor bulgari este definitivă. Udrea a afirmat, după pronunţarea sentinţei, că nu există justiţie pentru ea nici în România, nici în Bulgaria şi acuză judecătorii că au răspuns la ”presiuni”.

Magistraţii Curţii de Apel din Sofia au decis, vineri, ca Elena Udrea să fie extrădată în România.

Decizia magistraţilor vine după mai multe amănări ale pronunţării, dar este definitivă.

În 19 aprilie, magistraţii de la tribunal au decis că Elena Udrea va fi extrădată, însă decizia nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel de la Sofia.

În 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, ea părăsind ţara înainte de pronunţarea sentinţei.

Udrea a fost prinsă în Bulgaria, când încerca să treacă graniţa în Grecia.

”Se pare că nu există justiţie pentru mine nici în România, nici în Bulgaria”, a afirmat Elena Udrea imediat după ce a aflat sentinţa magistraţilor.

Ea a precizat că va avea un mesaj public în zilele următoare.

”O să am un mesaj în zilele următoare pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorlor şi pentru judecătorii care au acceptat aceste presiuni”, a adăugat fostul ministru.

Întrebată ce-i va spune fiicei sale,Udrea a precizat că un copil de trei ani nu înţelege ce se întâmplă şi îi va explica că nu ajunge să o vadă pentru că are ”ceva de făcut”.

Decizia de extrădare a Elenei Udrea însoţită de motivare urmează să fie transmisă de autorităţile judiciare bulgare celor române. Poliţia Română va consitui o echipă care va fi trimisă în Bulgaria pentru a o prelua pe Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button