Economie

Elena Udrea se plânge că „grupul de la Cluj” a lansat un atac raider prin care încearcă să-i preia abuziv proiectul imobiliar

Elena Udrea alături de partenerul ei de viață Adrian Alexandrov se află în spatele amplului proiect imobiliar, „Transilvania Smart City”, din Cluj Napoca, mult promovat în fază inițială, lăudat inclusiv de edilul Emil Boc.

Elena Udrea este acum în închisoare, după condamnare definitivă din dosarul Gala Bute, dar continuă să se exprime pe rețele de socializare. Joi seara, aceasta s-a plâns că se încercă preluarea „abuzivă” a proiectului imobiliar pe care l-a demarat, indicând un așa zis „grup de la Cluj”, fără însă a da vreun nume.

sursa foto: captura facebook

Tot joi, presa locală clujeană (actualdelcuj.ro) a relatat că ar exista suspiciuni de trafic de influență în privința modului în care acest proiect (prima etapă a proiectului) a fost demarat, acceptat și autorizat de Primăria Cluj Napoca, dat fiind faptul că tatăl arhitectului șef al municipiului Cluj Napoca, Titus Pop, este angajat în cadrul firmei care gestionează acest proiect.

De altfel, Titus Pop a fost chiar el angajat cu state vechi în Primăria Cluj Napoca, fiind referent de specialitate în cadrul Serviciului de Investiții, până în 2021, scrie Actual de Cluj.

Publicația clujeană scrie că proiectul stagnează în prezent, după ce unul dintre investitorii inițiali s-a certat cu grupul din jurul Elenei Udrea. G4Media a relatat recent că în acest proiect au fost cooptați alți afeceriști, printre care și patronul postului de televiziune Realitatea Plus, Maricel Păcuraru, care  a făcut anunțul într-un comunicat postat pe site-ul televiziunii că a intrat în acționariatul proiectului imobiliar „Transilvania Smart City”. Păcuraru, care a ispășit în închisoare o condamnare pentru corupție, susține că a intrat în proiect alături de Miron Mitrea (partenerul său de faceri, și el condamnat definitiv pentru corupție) și Bobby Păunescu, fiul afaceristului George Constantin Păunescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button