Elena Udrea este audiată astăzi la Curtea de Apel București

Aceasta este audiată în dosarul în care este judecată pentru instigare la luare de mită și spălare a banilor în legătură cu finanțarea campaniei electorale de la alegerile prezidențiale din 2009.

În același dosar din 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic. Dosarul se referă la finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvarsirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) și spălare a banilor (cinci fapte).

În același dosar, Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor, iar Dan Andronic-de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Pe lângă aceștia, mai sunt trimiși în judecată și Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, Victor Tarhon, fost președinte al Consiliului Județean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal.

„Legătura dintre persoanele care obțineau banii pe cale nelegală și prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpată Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidați și, din această poziție, coordona atât achizițiile de servicii de campanie, cât și persoanele care au acționat ca intermediari pentru plătile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societătile prestatoare. Remiterea foloaselor infracționale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afișe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole și prestarea de servicii de consultantă”, arată DNA.

Udrea primise și o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul „Gală Bute”, insă pedeapsa a fost anulată, după ce Curtea Constitutională a stabilit nelegalitatea completurilor de la Instanță supremă.

Sursa foto : europafm.ro

%d blogeri au apreciat: