Știrile 60m.RO

Efectul PSD: încă o companie dă afară salariați. E greu cu banii, taxe mari

Efectul PSD: încă o companie dă afară salariați. De data aceasta este vorba de FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producători de lactate din lume. Compania a anunţat marţi că în următorii doi ani va concedia 1.800 de angajaţi pe plan global, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor şi îmbunătăţire a profitabilităţii, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Compania olandeză a precizat că în urma concedierilor va realiza economii de până la 200 milioane de euro, parte a programului de a scădea costurile anuale cu 400 – 500 milioane de euro din 2026.

FrieslandCampina are aproximativ 22.000 de angajaţi în 30 de ţări şi îşi vinde produsele către industria alimentară şi farmaceutică din peste 100 de state din întreaga lume. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 14 miliarde de euro.
FrieslandCampina România face parte din compania olandeză Royal FrieslandCampina.

FrieslandCampina deţine brandurile Napolact, Campina, Milli, Oké și Dots, şi o gamă de produse ce cuprinde: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.

Produsele Napolact sunt fabricate în unitățile de la Cluj și Târgu Mureș, sediul central fiind localizat în București. Aceasta după ce, în 2014, compania a decis relocarea producţiei de brânzeturi de la Carei şi activitatea de tăiere şi ambalare a brânzei de la Târgu Mureş, în unitatea de la Baciu, judeţul Cluj. Compania a spus atunci că este obligată să adopte aceste măsuri din cauza condiţiilor de piaţă dificile, provocate în special de cererea extrem de scăzută.

În 2022, FrieslandCampina România a raportat afaceri de 576,1 milioane de lei, în creștere față de anul anterior când s-au raportat vânzări de 468,9 milioane de lei. De asemenea, business-ul Friesland era profitabil, cu un rezultat net de 229,9 mii de lei. Compania avea în 2022 569 de angajați.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button