Politică

Efectul primei luni de suprataxare a contractelor part-time: Număr record de români care muncesc la negru

Luna septembrie, prima de la implementarea regulilor noi de Cod Fiscal care includ suprataxarea contractelor de muncă part-time a generat un număr record de angajați depistați care lucrează „la negru”. 1.551 persoane prestau muncă nedeclarată în perioada 2- 29 septembrie, potrivit datelor colectate de Inspecția Muncii.

Dintre acestea, 1.379 nu aveau întocmit contract individual de muncă, 117 nu aveau contract individual de muncă transmis în Revisal, 5 persoane prestau activitate având contractul de muncă suspendat, iar 50 de persoane prestau activitate în afara programului de lucru din contractul part-time.

Primirea la muncă a unei persoane fără să fi încheiat un contract individual de muncă sau care lucrează în regim de part-time și în realitate este plătit pentru muncă cu normă întreagă, sunt practici des întâlnite în România, dar care acum sunt amplificate de modificările aduse de către executiv, la Codul Fiscal, scrie Wall-Street.ro.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button