PoliticăȘtirile 60m.RO

Educația copiilor, în pericol din cauza măsurilor impuse de Ministerul Sănătății?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va apărea în curând Ordinul de ministru pentru organizarea simulărilor examenelor de evaluare. Potrivit informațiilor, acestea vor începe pe 29 martie. Cîmpeanu consideră că aceste simulări sunt importante deoarece astfel se mai pot acoperi lacunele generate de școala online până la examenele finale.

Sorin Cîmpeanu spera și-a exprimat totodată temerile ca „acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”, având în vedere discuțiile purtate cu ministrul Sănătății Vlad Voiculescu pe marginea măsurilor ce trebuie luate în timpul desfășurării cursurilor și examenelor în condiții de siguranță.

„Depinde de noi să nu se transforme într-o falie. Dar, atât timp cât discuţiile se fac cu argumente şi deciziile se iau în timp util, (…) suntem în grafic”, a declarat ministrul Educației.

Cîmpeanu, a subliniat că nu există niciun scandal între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ci doar discuţii bazate pe argumente.

Back to top button