Economie

Economist: „Datoria României o va depăși pe cea a Poloniei”

Economistul Bogdan Glavăn a prezentat un grafic conform căruia, în vreme ce aproape toate țările din Europa își stabilizează datoria publică, România o crește.

„Nivelul de 50% din PIB despre care se vorbește atât de mult este, cum să vă zic, istorie.

Datoria României o va depăși pe cea a Poloniei, care are scuza că bagă enorm de mulți bani în armament + vine din istorie cu o datorie mai mare.

România se aseamănă doar cu Slovacia, un alt looser al Europei”, a scris economistul pe pagina de Facebook.

Ce va urma?

„Oameni buni, atenție la încă o chestie: când ăștia vor crește zdravăn impozitele (presupunând că rămân la putere) vor pretexta că bogații merită să plătească. Dar fix sulea dintre bogați va plăti, doar ultimii proști dintre bogați vor plăti, fiindcă bogații zdraveni la minte deja și-au luat case în străinătate, și-au mutat afacerile în străinătate; bogații anului 2025 nu mai sunt bogații din anul 2000. Așa că creșterea taxelor va fi o țeapă istorică… pentru cine? Pentru românii simpli care au rămas în țară.

Mergeți la vot anul ăsta, ca să nu fiți nevoiți să votați „cu picioarele” de la anul încolo”, a indemnat Bogdan Glavăn,

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button