Politică

După ce PNL a îngropat termocentrala Mintia, Călin Petru Marian încearcă să-i păcălească pe hunedoreni. La Turnu Severin, Virgil Popescu promite energie

Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, se laudă cu o investiție privată, deși nici el, nici colegii săi de partid nu au niciun merit în această direcție. Dimpotrivă!

Este vorba despre noua centrală electrică de la Mintia care se construiește pe platforma fostei termocentrale. Investiția aparține irakienilor de la MASS GROUP HOLDING care au cumpărat vechea termocentrală închisă tocmai de ministrul energiei Virgil Popescu.

PNL a pus cruce Termocentralei Mintia!

Începând cu anul 2019, Consiliul Județean Hunedoara a solicitat în repetate rânduri Guvernului României ca Termocentrala Mintia care funcționa pe bază de cărbune, să fie dată în proprietate administrației județene. Legislația permitea acest lucru, însă Ministerul Energiei, condus de PNL, nu a fost de acord.

În campania electorală din anul 2020, candidatul la funcția de primar al municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat că este dispus să preia termocentrala în subordinea administrației locale și că va face demersuri în această direcție. După ce a câștigat alegerile, promisiunile au fost aruncate la gunoi.

În 2021, când Ministerul Energiei era condus de liberalul Virgil Popescu, iar funcția de prefect de Hunedoara era ocupată de Călin Petru Marian, termocentrala Mintia a fost închisă DEFINITIV după 52 de ani de funcționare. Astfel, municipiul Deva, școlile, spitalul și alte instituții publice au rămas fără termoficare și fără căldură. Atunci, 700 de oameni au rămas fără locuri de muncă.

Virgil Popescu candidează la Primăria Drobeta Turnu Severin promițând gaze si energie cu toate că sub mandatul său a dus prețurile la scoruri astronomice. Sloganul este ENERGIA SCHIMBĂRII!

Hunedorenii nu uită!

Trei prim-miniștri au refuzat să dea o șansă termocentralei Mintia care ar fi putut funcționa în continuare, având în vedere că se realizaseră investiții de sute de milioane de euro în instalațiile de desulfurare, iar piața internațională a cărbunelui avea oferte consistente: Ludovic Orban, Nicolae Ciucă și Florin Câțu. De altfel, în mandatul lui Câțu, termocentrala a fost pusă pe butuci definitiv.

Admirația pe care Călin Petru Marian i-a purtat-o lui Florin Câțu a ajuns până acolo încât prefectul de Hunedoara a ajuns să umble cu șapca neagră inclusiv la ceremonii publice. Bineînțeles, după ce au ieșit la iveală afacerile cu dozele de vaccin cumpărate de Guvernul Câțu, lucrurile nu au mai stat așa. Dar, să revenim la subiect.

Obișnuit să bage capul în toate pozele care îi pot aduce o oarecare notorietate, Călin Petru Marian are tupeul să se fotografieze cu noii investitori irakieni care au cumpărat termocentrala lăsată în paragină de PNL și construiesc o centrală electrică nouă la Mintia declarând public: „Ne onorăm promisiunea față de hunedoreni, consolidăm economia locală și facem pași siguri pentru independența energetică a României!”

Este revoltător, jenant și penibil modul în care Călin Petru Marian își permite să se împăuneze cu meritele altora, după ce a contribuit direct la închiderea unei unități vitale pentru comunitatea din Hunedoara. Prin acțiunile și inacțiunile sale, alături de colegii săi de partid, a lăsat în urmă o moștenire de ruine și promisiuni deșarte.

În loc să-și asume responsabilitatea pentru dezastrul creat, Marian se afișează cu investitorii care încearcă să repare dezastrul făcut de el și de cei ca el. Hunedorenii nu vor uita niciodată cum acest om, alături de partidul său, a îngropat viitorul lor economic și a lăsat sute de oameni fără locuri de muncă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button