Dumitru-Viorel Focșa (AUR): Cerem Guvernului să reconsidere decizia cu privire la campania de vaccinare a copiilor
Deputatul AUR Dumitru Viorel Focsa aduce în discuție necesitatea opririi vaccinării anti-COVID a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, printr-o declarație politică, adresată doamnei ministru Ioana Mihailă.
“În sfârșit, la nivelul Uniunii Europene, România ocupă prima poziție. Și, nu, nu la capitolul creștere economică, al nivelului de trăi, al numărului de autostrăzi construite sau în construire, de noi spitale, nici măcar la capitolul vaccinați, unde Guvernul Cîțu și-a propus să atingă cifra de 5.000.000 la 1 iunie, precum Nicolae Ceaușescu cincinalul în patru ani și jumătate. Din păcate, stimată doamnă ministru, România a reușit “remarcabila performanță” de a fi primul stat din Uniunea Europeană care începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.”
Dumitru Viorel Focsa susține că domnul Cîțu a ratat ținta de 5 milioane de români vaccinați până la 1 iunie, de aceea permite acum vaccinarea copiilor, care vor fi cobai “ai unui vaccin care nu protejează nici de infectare, nici nu limitează transmiterea și, ce este mai grav, nici de moarte nu te păzește 100%”.
Deputatul continuă prin a da ca exemplu Germania, unde, conform www.dw.com, “Comisia Permanentă de Vaccinare (Stiko), a indicat că nu se va grăbi să emită o recomandare de vaccinare pentru copii și că este posibil să nu recomande vaccinarea tuturor copiilor, ci doar pentru cei care suferă de anumite boli, argumentând că datele privind efectele secundare ale vaccinului sunt încă insuficiente”.
“Dacă Germania nu se grăbește de ce ne grăbim noi? Doar pentru a face pohta premierului Florin Cîțu ori pentru că România a comandat, deja, un număr prea mare de doze de vaccin, în comparație cu perspectiva de vaccinare? ” întreabă deputatul Focsa, argumentând că numărul național de infectări a scăzut sub 200, iar la nivel mondial pandemia cunoaște un veritabil regres.
Dumitru Viorel Focsa îi cere doamnei ministru să se concentreze pe ceea ce nici un guvern postdecembrist nu a reușit: construirea de spitale noi, dotarea celor existente, dar mai ales pe administrarea tratamentelor corespunzătoare celorlalți bolnavi ai României, mult mai mulți decât cei de Covid-19!
Ministerul Sănătății trebuie să învețe oamenii cum să îți crească imunitatea prin sport și alimentație, mai puțîn prin medicație și trebuie să se gândească în primul rând la oameni și nu la interesele firmelor din sectorul Big pharma, încheie acesta.
Declarația politică susținută de deputatul Dumitru Viorel Focșa o puteți urmări aici