Dumitru Buzatu, ultimul baron roșu al Moldovei

Distribuie acest articol!

Ajungem în cel mai sărac județ din România, locul unde se întâmplă toate nenorocirile și care pare să nu mai aibă vreo scăpare. Ei bine, încă din 1992 și până în prezent, Dumitru Buzatu a fost tot timpul la putere, împreună cu rudele și apropiații acestuia care ocupă locuri de cinste în conducerea Primăriei, Consiliului Județean, Prefecturii și a altor instituții și firme.

Când vorbim de Vaslui, vorbim de o grupare de șacali care conduc totul, vorbim de cumetrii, de pile, de relații și de încuscrire, de presă aservită intereselor lui Mitică, (cum îi spun prietenii), fără transparență, iar afacerile din bani publici sunt la ordinea zilei. „Orașul și județul sunt confiscate de PSD”, declara un lider al Opoziției, sub protecția anonimatului.

Baronul de Vaslui – ultimul “baron roșu” al Moldovei conduce și filiala județeană a PSD, Consiliul Județean și practic tot județul.

Fiind considerat unul dintre oamenii de bază ai lui Liviu Dragnea, acest lucru i-a adus avantaje: fiul său Tudor, a fost numit secretar de stat în cabinetul Anei Birchall, vicepremier responsabil de parteneriatele strategice şi deputat de Vaslui, Gabriela Crețu, soția lui Dumitru Buzatu – senator de Vaslui din partea PSD.

Dumitru Buzatu conduce relaxat Vasluiul de peste 26 de ani timp în care a făcut afaceri controversate din bani publici și cu bani luați de la Consiliul Județean, plus contracte cu bani europeni.

Dintre aceste contracte se pot aminti cele încheiate cu:

  1. Emil Savin, Farmazon – “regele asfaltului din Vaslui” (Transmir SRL)- firma sa semnând contracte cu localități din județ și cu Consiliul Județean Vaslui. Câștiguri obținute de Transmir SRL: aprox. 30 milioane de lei cifră de afaceri (2016 și 2017) și un profit de 934.000 de lei, peste 36 milioane de lei cifră de afaceri în (2015) și un profit de peste 2,1 milioane de lei.
  2. Ciprian Safir- Administrator/asociat la firmele Conbetas şi Star Construct, firme care au obţinut direct sau prin subcontractare lucrări cu Consiliul Judeţean Vaslui. Conbetas are 11 contracte în SEAP în valoare de  4.548.052 RON, ultimul fiind cu municipiul Vaslui. Contractul este pentru lucrări de reparații(plombarea asfaltului) și are o valoare de 125.220 RON. Același Ciprian Safir, care în anul 2017, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare, într-un dosar: fraude cu fonduri europene la modernizarea unui drum în comuna Mironeasa, județul Iași.
  3. George Safir, verișorul condamnatului penal Ciprian, director executiv al grupului Safir (ferme de pui, abator de păsări, fabrică de preparate și semipreparate). Grupul Safir are contracte cu mai multe instituții publice, precum: grădinițe, licee, spitale, Direcția de Asistență Socială, chiar și cu Penitenciarul, toate aflate în subordinea lui Dumitru Buzatu.

Caracatița mafiei locale din Vaslui se extinde mai degrabă ca o hidră, dacă ne uităm la ce magnitudine a căpătat.

Adrian Solomon – deputat PSD de Bârlad, rudă (prin alianţă) cu Emil Savin, “regele asfaltului din Vaslui”. Solomon a fost nașul de cununie al Mirabelei (fata lui Savin) cu Eduard Popică. Eduard Popică – director de cabinet la Prefectura Vaslui (până în 2016), apoi CJ din partea PSD, (în prezent – prefect de Vaslui. Alexandru Barbu, consilier local PSD (fost șeful de cabinet al senatoarei Gabriela Crețu. În prezent este șeful de cabinet al lui Dumitru Buzatu), căsătorit cu Roxana Turcu, nașii Monica (nepoata lui Dumitru Buzatu) și Remus Mustățea (director executiv la APC Vaslui, asociație al cărei președinte este Dumitru Buzatu)

Dar nu s-a oprit doar la a-și numi oamenii în absolut toate pozițiile cheie din județul ăla nenorocit.

Numele lui Dumitru Buzatu este legat și scandalul gazelor de șist de la Pungești – cazul CHEVRON. Baronul PSD Buzatu este acuzat că a participat activ în cazul afacerii cu gazele de șist. Dacă în 2012, în perioada în care se afla în campanie electorală și în care nu ajunsese încă la conducerea CJ, Buzatu îndemna la mobilizarea populaţiei împotriva companiei Chevron, ulterior, după alegeri acesta schimbându-și discursul“Probabil, în spatele protestelor sunt oameni de bună credinţă, dar poate sunt şi alţii care încearcă să împingă lucrurile într-o altă direcţie. N-ar trebui să gonim astfel de investitori importanţi, ci să-i atragem. În plus, acum se face explorare, nu exploatare a gazelor de şist.” Dumitru Buzatu se transformă apoi într-un adevărat susțînător al Chevron, pledând pentru cauza companiei și făcând demersurile necesare pentru a permite companiei Chevron să intre în județul Vaslui. Conform site-ului CJ Vaslui, instituția a eliberat un certificat de urbanism pentru SC Chevron România Exploration and Production SRL pentru “lucrãri de amenajare și foraj pentru sonda de explorare Pãltiniș 1 A”, semnate chiar de Buzatu. Această schimbare a atras furia locuitorilor de la Pungești, care au pornit o mare revoltă împotriva lui Buzatu.

Și voi râdeați de el că intra beat în direct la Antena3…


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: