Știrile 60m.RO

Dumitrina Mitrea (AUR), la Congresul European al Guvernărilor Locale: România trebuie să ia exemplu de bune practici de la statele din Europa Centrală

Deputata AUR Dumitrina Mitrea a participat, alături de colegul său, deputatul Antonio Andrușceac, în perioada 11-12 aprilie, la cea de-a VII-a ediție a Congresului European al Guvernărilor Locale din Polonia. Parlamentarii AUR au fost singurii demnitari care au reprezentat România la acest congres regional important.

Congresul s-a desfășurat sub sloganul „Construind o comunitate pentru viitor” și a găzduit 148 de paneluri pe teme diverse ce țin de politici economice, sociale și sanitare, precum și unele referitoare la consolidarea identitățile regionale și intensificarea cooperării dintre statele Europei Centrale și de Est. „Cooperarea dintre orașele și regiunile Europei la nivel economic și social are un impact semnificativ asupra politicii economice și politice ale continentului european”, susțin organizatorii evenimentului.

În acest context, Dumitrina Mitrea a subliniat că România trebuie să ia exemplu de bune practici de la statele care au reușit să se dezvolte din punct de vedere economic și să își eficientizeze administrațiile centrală și locală.

„Ne-am încărcat cu energia pozitivă a polonezilor şi cu o multitudine de informații despre ce înseamnă guvernare modernă în administrațiile locale, cum conlucrează Guvernul împreună cu Parlamentul, ce înseamnă separarea puterilor în stat, cum trebuie să devină responsabile de bunul mers al comunității toate puterile administrativ locale şi centrale, iar nu în ultimul plan, rolul tinerilor şi al femeilor în politică şi în administrațiile locale.

Au fost 2 zile intense, cu 148 de paneluri cu teme diverse, iar eu şi colegii mei, am fost avizi de a afla cât mai multe informații şi de a stabili contacte cu parlamentari şi antreprenori polonezi”, a declarat deputatul AUR de Neamț, Dumitrina Mitrea.

La Congresul European al Guvernărilor Locale, organizat de Institutul pentru Studii Estice, au fost prezenți peste 1000 de participanți -politicieni, antreprenori, reprezentanți ai administrațiilor locale din Europa Centrală și de Est.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button