DRULĂ promite că trenurile vor circula cu 120km/h. În China merg cu 500km/h

Distribuie acest articol!

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, promite că, peste cinci luni, trenurile vor circula cu 120km/h între Buzău şi Făurei, pe o distanţă de 40 de kilometri.

Drulă a anunțat cu mare emfază că până la sfârșitul anului viteza trenurilor va crește pe distanța de 40 de kilometri între Buzău și Făurei. Ministrul a participat astăzi la semnarea contractului pentru această lucrare.

Astăzi am participat la semnarea contractului pentru această lucrare care va fi gata până la sfârşitul anului. Aţi citit bine: ca urmare a lucrărilor, va creşte viteza de la 30 km/h, în prezent, la 120 km/h, pentru trenurile de călători. Şi lucrarea va fi gata în 5 luni! Costul lucrărilor este de aproximativ 1,5 milioane de lei/km (incluzând valoarea şinelor noi care sunt achiziţionate de CFR). Sunt bani extraordinar de bine cheltuiţi având în vedere impactul rapid şi uriaş”, a precizat ministrul.

El a mai spus că s-a luptat pentru ca legea bugetului de stat de anul acesta să existe un plus de 200 de milioane de lei ce vor fi direcționați către astfel de lucrări. „M-am luptat să avem o axă în PNRR pentru astfel de lucrări şi mă voi lupta să ni se aloce şi din bugetul de stat bani mai mulţi în anii următori“, a adăugat oficialul guvernamental.

La rândul său, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează, într-un comunicat remis AGERPRES, că miercuri au fost semnate două contracte de lucrări pentru creşterea vitezei de circulaţie între Buzău – Făurei (firul II), de la 30 de km/h la 120 km/h. Valoarea celor două contracte, semnate între Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi şi Asocierea WIEBE România SRL/SWIETELSKY Construcţii Feroviare SRL, este de 41,7 milioane lei, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: