Dragnea plusează: Vrea și ridicarea sechestrului pe avere

Distribuie acest articol!

Dragnea plusează: Vrea și ridicarea sechestrului pe avere. Fostul lider PSD cere, în ședinţa de judecată care va avea loc astăzi, ridicarea sechestrului pe avere în dosarul în care este judecat pentru banii cheltuiţi cu o ocazia vizitei din Statele Unite. Ședința va avea loc înaintea celei de de joi de la Tribunalul Giurgiu, acolo unde Liviu Dragnea cere eliberarea condiţionată, scrie Digi24.

Liviu Dragnea este acuzat de DNA de două fapte de trafic de influență și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit sursei, alături de el vor mai răspunde în fața judecătorilor omul de afaceri Cristian Burci și fiul acestuia, Carlo Burci, pentru complicitate la cumpărare de influență, Gheorghe Dimitrescu, la data faptei consilier parlamentar, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență.

Un alt om de afaceri, ce va fi judecat în dosar este Dan Valentin Belcea, trimis și el în fața judecătorilor pentru cumpărare de trafic de influență.

Anchetatorii au notat că în perioada ianuarie 2017 – mai 2017, Dragnea ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:

– asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,

– asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri).


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: