Politică

Dr. Sorin Titus Muncaciu(AUR): Sub 1% din unitățile medicale îndeplinesc condițiile de securitate

Un incendiu a izbucnit vineri, 29 ianuarie, într-unul dintre pavilioanele Institutului Matei Balș. Este al doilea dezastru care are loc într-un spital din România în mai puțin de două luni, după incendiul de la Piatra Neamț.

Dr. Sorin Titus Muncaciu, deputat AUR, trage un semnal de alarmă, sub 1% din unitățile medicale îndeplinesc condițiile minimale de securitate la incendiu.

Un nou incendiu cu victime nu mai produce nici o reacție în rândul românilor. Cu regret spun că ne-am obișnuit cu răul, nu mai suntem în stare să reacționăm. Cadrele medicale dar și românii pacienți se află într-un pericol permanent. Se va scoate iar un director ca și vinovat, dar adevărații vinovați sunt politicienii români care nu sunt în stare să construiască spitale noi și sigure. Aceste construcții și-au depășit durata de viață, nu mai corespunde multe din nici un punct de vedere.

România are nevoie de un amplu proiecte de construire de noi unități medicale și acest lucru se poate realiza prin proiecte tip și cu finanțare europeană. Dar avem nevoie de o administrare politică eficientă și capabilă să facă acest lucru. Nici trei ani nu ar dura să desfășurăm un astfel de proiect, însă nu cu cei care conduc astăzi România.

Îmi exprim regretul și compasiunea față de cei care au căzut victime și să ne rugăm pentru ei la bunul Dumnezeu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button