Dr. Sorin Muncaciu (AUR): Nu există nicio rațiune medicală care să justifice acțiunea de vaccinare a copiilor și adolescenților împotriva Covid-19

Distribuie acest articol!

Nu există nicio rațiune medicală și de etică medicală care să justifice acțiunea de vaccinare a copiilor și a adolescenților români, a afirmat dr. Sorin Muncaciu, deputat AUR, în contextul în care România a demarat un adevărat maraton pentru imunizarea acestei categorii cu serul Pfizer, începând cu 1 iunie.

„Hotărârea Ministerului Sănătății, Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 va avea grave urmări pentru unii dintre copiii care vor fi vaccinați. Statistica germană arată că la 14 milioane de copii și adolescenți s-au înregistrat 7 decese și 1.200 de cazuri ușoare și medii”, explică Muncaciu, precizând că aceștia au practic o morbiditate și o mortalitate statistic zero ei având, probabil, o rezistență naturală la infecția cu Sars-Cov-2.

Deputatul AUR a subliniat că aceste grupe de vârstă nu au niciun beneficiu prin vaccinare, dar vor fi supuse la riscurile legate de vaccin și de actul de vaccinare. „Vaccinarea acestor copii, fiind minori, pune probleme serioase de etică medicală: medicii care vaccinează au depus jurământul lui Hipocrate, dar noi prin vaccinare producem un rău acestei grupe de vârstă fără să fie justificat din punct de vedere medical. Părinții nu sunt informați corect de către autoritatea de vaccinare. În literatura medicală din SUA, Marea Britanie și Israel se descriu cazuri de pericardită și miocardită la copii și adolescenți vaccinați”, a mai spus acesta.

Dr. Sorin Muncaciu este de profesie medic chirurg și membru în Comisia pentru sănătate şi familie.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: