Internațional

Douăzeci de persoane rănite şi altele prinse sub dărâmături, în urma unei explozii în apropiere de oraşul ucrainean Dnipro

O explozie produsă în apropiere de oraşul Dnipro din centrul Ucrainei a afectat o clădire de locuinţe cu două etaje, rănind 20 de persoane, între care cinci copii, iar salvatorii îi scot pe locatari de sub dărâmături, afirmă guvernatorul regional, citat de Reuters.

Serghei Lysak a afirmat, pe Telegram, că trei dintre copii sunt în stare gravă. În total, 17 persoane au fost duse la spital.

Presa a relatat că echipajele de urgenţă au scos de sub dărâmături patru persoane, în oraşul numit Pidhorodnenska. Lysak a spus că un alt copil este, cel mai probabil, încă blocat sub dărâmături.

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Relatările de pe reţelele sociale arată că explozia de sâmbătă a fost cauzată de o rachetă rusească şi că a fost lovită, de asemenea, clădirea serviciilor de urgenţă.

Oficialii militari ucraineni nu au confirmat că a fost vorba despre un atac cu rachetă.

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat, tot pe Telegram, că explozia a avut loc între două clădiri de locuinţe.

”Din păcate, sunt oameni sub dărâmături”, a scris Zelenski. ”Încă o dată, Rusia dovedeşte că este un stat terorist”, a adăugat el.

Moscova neagă că forţele sale militare ţintesc obiective civile.

Fotografiile postate pe reţelele sociale arată echipele de salvare muncind la o clădire distrusă care arde înăbuşit, printre mormane de materiale de construcţii deformate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button