Internațional

Două femei, între care o româncă, ucise în atacuri ale rechinilor în Marea Roşie, în Egipt

Două femei au fost ucise în atacuri ale rechinilor în Marea Roşie, în Egipt, la sud de oraşul Hurghada, a declarat ministrul egiptean al Mediului duminică, relatează Reuters, care citează surse conform cărora una dintre ele este româncă. Până în prezent, MAE român nu a oferit informaţii despre acest subiect.

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei turiste românce în vârstă de peste 40 de ani a fost descoperit la câteva ore de la atacul în care a murit o femeie de 68 de ani din Austria. Cele două atacuri au avut loc la o distanţă de 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei la Sahl Hasheesh, au spus sursele.

Ministrul a afirmat, în declaraţia sa, că un comitet a fost alcătuit pentru a examina circumstanţele atacurilor şi motivele ştiinţifice care s-ar putea afla în spatele acestora.

În declaraţie s-a menţionţionat că guvernatorul  Mării Roşii, maiorul general Amr Hanafi, a emis un ordin pentru suspendarea tuturor activitităţilor în zona unde au avut loc atacurile.

Prima victimă a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă de la Directoratul pentru Sănătate al Mării Roşii. Aceasta a adăugat că s-au făcut încercări pentru a o resuscita, dar femeia a murit în urma rănilor suferite.

O sursă de securitate a adăugat că femeia din Austria trăia în Egipt de cinci ani, cu soţul său egiptean.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Ministerul român de Externe nu a oferit informaţii pe acest subiect.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button