JUSTIȚIE

Dosarul DNA despre Ferma Dacilor închis în martie va fi redeschis. În 2019, ISU Prahova făcuse o chermeză chiar la pensiunea pe care trebuia să o controleze

Secția militară a DNA a clasat în martie 2023 un dosar care privea modul în care funcționa Ferma Dacilor fără autorizație de incendiu. DNA va redeschide acest dosar după ce pensiunea a ars din temelii marți, au declarat surse judiciare.

În 2019, la pensiunea care a ars a fost organizata o masă de protocol oferită chiar de conducerea Inspectoratului Județean de Urgență (ISU) Prahova, potrivit acelorași surse.

În anul 2020, pensiunea a fost amendată pentru că funcționa fără autorizație de securitate la incendiu.

ISU Prahova a anunțat oficial marți, după incendi, că la Ferma Dacilor ”a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”.

Patru adulți și un copil au murit într-un incendiu masiv care a cuprins marți dimineață pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova. Un alt adult și doi copii sunt dispăruți. Pensiunea, care nu avea autorizație de incendiu, a ars în întregime.  La momentul la care au ajuns pompierii, persoanele de la parter reușiseră să iasă din imobil.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button