Știrile 60m.RO

Dorel Acatrinei (AUR) solicită Ministerului Mediului să demareze o anchetă la Consiliul Științific al Parcului Național Munții Rodnei și la Romsilva în legătură cu abuzurile în conservarea biodiversității

În România, ilegalitățile din domeniul protejării mediului înconjurător se petrec cu girul instituțiilor care ar trebui să ne apere pădurile. Deputatul Dorel Acatrinei (AUR) solicită trimiterea corpului de control al Ministerului Mediului la Consiliul Științific al Parcului Național Munții Rodnei și la Romsilva, în contextul în care acest consiliul a emis avize favorabile pentru proiecte și intervenții controversate.

Potrivit informațiile apărute în presă, aceste nereguli au fost făcute publice de către cercetătorul Marcel Mîndrescu, care a fost concediat din acest motiv.

Printre neregulile semnalate se află modificarea PN Munții Rodnei, la solicitarea omului de afaceri Pavel Sângeorzan, pentru a a putea continua exploatarea carierei de marmură de la Anieș. De altfel, Sângeorzan este cunoscut și pentru partidele de vânătoare de capre negre, la care participă alături de diferiți decidenți politici. La aceste partide de vânătoare a participat inclusiv președintele Consiliului Științific al Parcului Național Munții Rodnei.

„Cei care au luptat să demaște abuzurile au fost concediați abuziv. Astfel, cercetătorul Marcel Mîndrescu a câștigat, definitiv, procesul cu Romsilva și Ministerul Mediului, care a confirmat abuzurile și faptul că Romsilva a vrut să scape, astfel, de un membru al Consiliului Științific care a refuzat să gireze numeroase nereguli din PN Munții Rodnei, nereguli care au dus, inclusiv, la ciuntirea parcului național pentru a autoriza cariera de marmură”, punctează Acatrinei în sesizarea înaintată Ministerului Mediului.

Având în vedere abuzurile ce se petrec, deputatul AUR Dorel Acatrinei solicită Ministerului Mediului să trimită corpul de control pentru a investiga aceste abuzuri. De asemenea, parlamentarul solicită instituției să precizeze dacă cercetătorul Marcel Mândrescu face parte din Consiliul Științific și dacă a primit drepturile salariale, în urma anulării deciziilor abuzive de către instanța de judecată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button